Може би в течение на семейния ви живот, ако сте

...
Може би в течение на семейния ви живот, ако сте
Коментари Харесай

4 начина да кажете на съпруга си, че искате развод

Може би в течение на фамилния ви живот, в случай че сте имали проблеми във връзката, сте се замисляли дали не желаете бракоразвод. Причините за това могат да бъдат най-различни и от време на време това предпочитание отминава, само че постоянно се стига и до разлъка. Решението за преустановяване на брака е извънредно неприятно. А съобщаването на желанието за бракоразвод на колегата е още по-трудно и прочувствено натоварено прекарване, с което човек може да се сблъска.

Въпреки това, в случай че твърдо сте решили, че желаете бракоразвод със брачна половинка си, продължете да четете.

Тук ви предлагаме лист със тактики по какъв начин да кажете на индивида до вас, че желаете да сложите завършек на взаимния си път, с цел да предадете тази вест със състрадание.

Самата мисъл за сходен диалог се усеща като непостижима и е изпълнена със комбинация от стресиращи страсти. Но подхождането към тази деликатна обстановка с внимание, съчувствие и ефикасна връзка може да помогне за облекчение на процеса, както за вас, по този начин и за брачна половинка ви.

Така че, до момента в който разговаряте за това, че желаете бракоразвод, спазвайте тези подходи, с цел да преминете през този сложен стадий от живота си с по-голяма изясненост и съпричастност.

Освен това ще можете да установите по-приятелски преход, до момента в който продължавате напред.

Внимателно повдигнете тематиката

Понякога е прекомерно мъчно да се одобряват обстоятелствата, изключително когато става въпрос за това, че желаете бракоразвод. Дори когато решим да продължим напред, в началото всички ние страдаме от стадий на отказване, при който приемането наподобява като сложна задача.

Вашият брачен партньор също може да изпитва възприятие на отказване или съмнение, когато започнете диалога за това, че желаете бракоразвод. Важно е да признаете, че той може да не е очаквал това решение или да се съпротивлява да го одобри.

 желаете бракоразвод

Изберете усамотено място

Когато водите диалог на тази тематика, е извънредно значимо да изберете насаме място, където да можете да говорите свободно, без да се страхувате, че ще създадете сцена или ще привлечете излишно внимание. Ако личният ви дом е комфортна и сигурна среда, той може да обезпечи уместно място за полемиката.

Ако обаче се намирате на публично място, изберете безшумно и дискретно кътче, където можете да съобщите на колегата си, че желаете бракоразвод. Това подсигурява, че и вие, и брачният партньор ви ще можете да се изразите почтено и без ненужно разпръскване или външен напън.

 желаете бракоразвод

Бъдете подготвени за разнообразни реакции

Когато говорите за развода, брачният партньор ви може да реагира с разнообразни страсти, като рев, яд или горест. Дайте му пространство, с цел да изрази възприятията си. Подгответе се за интензивността на тези страсти по време на полемиката. Разберете, че тези реакции са естествени и са част от процеса на оплакване за тях. Подхождайте към диалога със съпричастност и бъдете подготвени да окажете поддръжка и убеденост, до момента в който той се ориентира в личните си усеща и реакции.

Помнете, че методът, по който се справяте с този диалог, може доста да повлияе на бъдещите ви взаимоотношения със брачна половинка ви. Като се подготвите авансово за тези прочувствени реакции, можете да се справите градивно с целия сюжет и да положите основите на по-здрави връзки след развода.

 4 метода да кажете на брачна половинка си, че желаете бракоразвод

Бъдете ясни и директни

Докато казвате на брачна половинка си, че желаете бракоразвод, не се колебайте да изразите възприятията си почтено и непосредствено. Не забравяйте да употребявате явен език, с цел да съобщите желанията и проблемите си. Преди да започнете диалога, уверете се, че имате ясно схващане за това по какъв начин ще продължите връзката. Какви точки желаете да изложите и кои са нещата, които няма да обсъждате? Ако сте безапелационни в решението си за бракоразвод, значимо е да не давате подправена вяра само заради прочувствената реакция на брачна половинка ви.

Подхождайте към диалога със умерено и уравновесено държание, като ясно формулирате проблемите, които са ви предиздвикали да желаете бракоразвод. Изброяването на тези терзания може да помогне на брачна половинка ви да разбере аргументите за вашето решение. Разберете, че този диалог може да го раздруса радикално, заради което е належащо да му дадете време да обработи и усвои информацията.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР