Може би сте забелязали, че има дами, които винаги са

...
Може би сте забелязали, че има дами, които винаги са
Коментари Харесай

Ето 8 навика на жените, които винаги имат пари

Може би сте забелязали, че има дами, които постоянно са облечени добре, умеят да наподобяват на място… освен това без особени финансови благоприятни условия.
Как го реализират? Може би има някаква загадка, обвързвана с това по какъв начин те ръководят парите си.
В идващите редове ще се опитаме да разбираем тази „ тайнственост “, като ви предложим няколко навика на сполучливите дами. 

Не харчете пари, които нямате
За страдание, в днешно време изкушенията са на всички места и вие можете доста елементарно да попаднете в клопката на бързите заеми. И колкото повече разчитате на тях, вместо на пари, които в действителност имате, толкоз по-трудно е да се измъкнете от отговорностите, които се натрупат от ден на ден и повече. Жените с пари знаят това и заобикалят да харчат това, което нямат. Вместо това те избират да икономисват за продукти или прекарвания, които желаят, и не се усещат неловко да кажат „ не “ на другите, тъй като това не е в бюджета им сега. Знайте, че е изцяло обикновено да кажете „ не “ на дадена активност, тъй като нямате пари.

Разберете какви са вашите потребности и вашите стремежи
За страдание, би трябвало да признаем обстоятелството, че като дами сме склонни да купуваме доста неща, които желаеме, вместо нещо, от което наложително се нуждаем в този миг. Един от най-хубавите трикове, с цел да видите дали в действителност желаете нещо, е да изчакате няколко дни. Още по-добре е, в случай че можете да изчакате седмица (или даже две). Ако към момента го желаете след две седмици, тогава можете да го вземете. През множеството време дамите купуват неща, които са плод на импулсивно решение. Ако си дадете в допълнение време, може и да откриете, че нямате потребност от множеството от нещата, които желаете.

Бъдете стимулирани
За да съумеете с финансите, би трябвало да останете стимулирани. Важно е да работите за реализиране на дадените цели и да се фокусирате върху тях. Жените, които могат да оперират добре със своите финанси, откриват какво ги стимулира и го резервират в съзнанието си, до момента в който вървят напред. За да се поучите от сполучливите хора, запитайте се какви са главните ви мотивации в живота – семейство, кариера, пътешестване или пък нещо друго. Използвайте това като мотор, който ще ви движи напред и ще ви помогнете да постигнете фантазиите си.

Пазарувайте мъдро
Забелязвали ли сте по какъв начин някои дами имат страхотни неща, само че наподобява като че ли в никакъв случай не харчат нищо ненужно? Това е по този начин, тъй като те са опитни купувачи. Интелигентното извършване на покупки включва сравняване на цени, потребление на понижения и изчакване на разпродажби. 

Не разчитайте единствено на един източник на финанси
Жените, които умеят да боравят с пари, знаят това и натрупват приходи с течение на времето. Това може да значи, че печелят пари освен от работата си на цялостен работен ден, само че и от странична работа и вложения. Не забравяйте, че множеството милионери имат най-малко седем източника на приходи. Ако това ви се коства доста, не се тормозете. Започнете, като добавите втори източник на доходи към първия си. После, откакто това проработи добре, започнете друго и по този начин нататък. Основната концепция е ръководство на риска. Ако имате голям брой източници на приходи и загубите един, това ще ви засегне по-малко.

Задавайте си бюджет
Бюджетирането е един от най-лесните способи да спестите пари. Когато имате неустойчив приход, бюджетирането може да ви помогне доста да измененията финансовите си цели. Започнете да вършиме бюджет съгласно това какъв брой пари ви трябват на седмична и месечна база. Задайте си някои от следните въпроси: „ Къде разходвам парите си? “, „ Какви са приходите ми? “, „ Имам ли потребност от тези неща тъкмо в този момент? Или просто ги желая? “. 

Направете спестяванията си приоритет
Дамите, които имат добра финансова просвета се отнасят към спестяването на пари като към месечна сметка – това не предстои на разискване. Ето за какво, пробвайте се да заделяте към 10% от приходите на дневна или месечна база. Търсете спестовни сметки с висока рента или депозитни документи, с цел да можете да увеличите спестяванията си по-бързо. Независимо дали става дума за почивка или непредвидени разноски, свързани със здравето, постоянно бъдете сигурни, че имате нещо настрани. 

Живейте съгласно това, с което разполагате
Съсредоточете се върху себе си и не се опитвайте да се сравнявате с другари или сътрудници. Популярна е концепцията, че в случай че не можете да си позволите да купите нещо три пъти един след различен, без това да наруши финансовото ви положение, то тогава вие в действителност не можете да си го позволите. Ако занапред стартирате кариерата си, дръжте разноските си под линията на това, което можете да си позволите. Докато кариерата ви се развива, избягвайте да увеличавате разноските си съразмерно на нарастването на приходите си. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР