Може би сте чували, че трябва да пиете осем чаши

...
Може би сте чували, че трябва да пиете осем чаши
Коментари Харесай

Колко вода трябва да пием на ден – чували сте различни версии, НО това е отговорът

Може би сте чували, че би трябвало да пиете осем чаши вода дневно. Но това не е напълно правилно – количеството варира от човек на човек. То зависи от възрастта ви и от това какъв брой сте дейни. Вероятно не е нужно да пиете същото количество като олимпийски състезател, в случай че не упражнявате извънредно интензивно в продължение на дълги часове денем.

Водата е основна част от живота, само че какъв брой би трябвало да пиете? Има учени, които споделят, че няма универсална формула за всички. Трябва да извършите догатката си въз основа на вашето здраве, възраст и равнище на интензивност. Никъде не е посочена съответна стойност.
Коя вода би трябвало да изберете, с цел да се справите по-добре в спорта?
Ако принадлежите към възходяща група физически дейни хора, сигурно знаете какъв брой значима е, с изключение на уравновесената диета, вярната...
Прочети повече
8 аргументи да стартирате деня с чаша вода на гладно!

CDC (Американската здравна организация) предлага 2,5 литра дневно през 1945 година, само че го трансформира като към този момент не опоменава съответни стойности.

Възрастните хора са по-застрашени от дехидратация заради други здравословни положения.

Трябва да получавате към 20% от приема на вода с храна, до момента в който останалите 80% би трябвало да са от пиянство на естествена питейна вода. По време на подготовка би трябвало да пиете повече вода заради по-бързото изгаряне на калории и течности. Тялото ви ще я изразходва, когато се движи по-бързо, в сравнение с когато седите. Тук интервенция има и потенето на организма и изхвърлянето на токсините през кожата.

За да разберете какъв брой вода ви би трябвало, би трябвало да слушате тялото си. Има два съществени метода, по които тялото ви оповестява това. Чрез жадност, която споделя на човек да пие повече вода; и посредством обособяване на урина, при което бъбреците контролират водата, която консумираме, като я изпразват в пикочния мехур или я задържат в кръвната плазма. Ако забележите прекалено много цвят в урината си, би трябвало да пиете повече вода, в случай че забележите, че устата ви е суха – също би трябвало да посегнете към шишето.
8 аргументи да стартирате деня с чаша вода на гладно!
Тялото ни е построено най-вече от вода, 75% от мускулите са вода, заради което е значимо да консумираме вода всекидневно за положително здраве....
Прочети повече
Бъдете деликатни, защото пиенето на прекалено много вода може да ви навреди също толкоз елементарно, колкото и да ви помогне. Признаците за пиянство на прекалено много вода включват белодробни усложнения, главоболие, зашеметяване, повръщане.

Няма да повярвате какво ще се случи, в случай че пиете единствено ВОДА

Хората, които работят навън в парещ климат или спортуват пламенно, може да се наложи да употребяват повече вода, от хората с установен метод на живот в офис среда. Те също могат да си набират течност от храни с високо наличие на вода, като плодове и зеленчуци. Подходящи такива са любеница, краставици и сокове.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР