Може би се чудите защо трябва да тествате рекламите си?

...
Може би се чудите защо трябва да тествате рекламите си?
Коментари Харесай

Колко е важно тестването на реклами в Google

Може би се чудите за какво би трябвало да тествате рекламите си? Не е ли задоволително единствено да плащате на Гугъл, с цел да поставите рекламите си там, където би трябвало да бъдат? Въпреки че Гугъл Ads може да помогне за увеличение на квалифицирания трафик към вашия уебсайт, той работи единствено, в случай че оптимизирате рекламните акции, които създавате, и гарантирате, че оферират стойност. За страдание, в случай че не тествате рекламите си, може в никакъв случай да не узнаете отговора на това.

A/B тестването е тип цифров опит, при който имате контролна реклама и вариации на рекламата. Контролът и разновидностите се демонстрират на инцидентен принцип и когато на някого се обслужва всяка разновидност, ангажираността се записва и наблюдава. Google автоматизирано събира информацията на таблото за ръководство и по-късно я проучва, с цел да дефинира коя реклама е най-ефективна.

Когато имате тези индикатори, можете да разберете какъв резултат имат измененията върху държанието на потребителите. Колкото повече опознавате аудиторията си, толкоз по-добре можете да й служите.

С A/B тестването можете да задавате фокусирани въпроси за измененията и да получавате отговори на тях. Можете също да видите директното влияние на направените промени. Когато тествате Гугъл Ads, можете да вземете догатките от оптимизацията на рекламите и да вземете решения въз основа на действителни данни. 

Преди да можете да тествате новите си реклами в Гугъл, е добре да видите къде стоят съществуващите. За да извършите това, би трябвало да прегледате докладите си; да създадете хипотеза за това какво може да работи, в случай че го промените; да настроите тестовете; да създадете рекламни разновидности. 

След като имате основата за A/B тестване, е време да създадете разновидности на реклами. Има три съществени вида, които можете да извършите:

1. Намерете и заменете - С Find and Replace можете да намерите фраза или дума в текстовите си реклами и да ги замените с друга. Освен това, с Find and Replace можете да коригирате текста в рекламите си и да имате вид да подхожда на случая. Това е умна алтернатива, в случай че тествате разновидности като " Научете повече "  или " Прочетете повече ".

2. Актуализиране на текста - Правите ли промени, които към момента изискват потреблението на филтри? Ако е по този начин, помислете за разновидността да актуализирате текста.

3. Разменете заглавията - Можете да обърнете заглавие вид едно и заглавие вид две, които сте основали по-рано. Това е добра алтернатива, в случай че желаете да видите кое CTA местонахождение работи най-добре.

Струва си да се означи, че A/B тестването изисква известно време и старания, но в последна сметка си заслужава. С това тестване можете да разберете кои разновидности на реклами в Гугъл работят най-добре и какво може да се наложи да измененията, с цел да подобрите още повече успеваемостта. В последна сметка, това тестване ще ви помогне да създадете по-силни реклами, които да се виждат от повече хора, които търсят това, което оферирате.  

Източник: Питър Рослър за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР