Може би е по-добре, че очевидец е заснел станалото, защото

...
Може би е по-добре, че очевидец е заснел станалото, защото
Коментари Харесай

Съпругът на починалата във Враца: Добре, че са ни снимали. Никой нямаше да повярва как умират хора заради едно ЕГН

Може би е по-добре, че свидетел е снимал станалото, тъй като другояче никой нямаше да повярва, че се случват сходни неща в лечебните заведения – по какъв начин умират хора в Спешното поради една персонална карта и едно ЕГН. Това губене на време коства човешки животи. Това сподели пред Нова телевизия брачният партньор на умрялата жена във Враца Николай Витанов.
„ „ При идването, когато помолих за помощ, ми желаеха персоналната й карта, с цел да я записват. Казах, че е в колата. Започнах да я диря, само че не я открих. Казаха ми, че не може без документ, върнах се до колата и я открих в чантата на жена ми. В момента, в който дойдохме, тя трябваше да бъде призната “, показа той.

По думите му жена му се почувствала зле ненадейно. „ Имаше затруднено дишане. Обадихме се на 112. Казаха ми да й премеря температурата. Видимо нямаше такава, изглеждаше ми студена. Попитаха ме не може ли аз да я закарам до Бърза помощ. Преди да стигнем в Спешния център към този момент съвсем не можеше да приказва ”, разясни мъжът на умрялата.

Близките на умрялата увериха, че ще се погрижат за детето на дамата, което към този момент е цялостен сирак.

„ Детето няма да го оставим. Има вуйна, баба и дядо. Ще го гледаме, то си е наше. Няма значение, че не съм биологичен татко ”, разяснява Витанов.

„ Не съм доктор, с цел да оказа помощ или гамен, с цел да направя скандал “ – по този начин създателят на клипа Иван Илиев разяснява отрицателни мнения против него, че е снимал, само че не се е намесил. Пред Българска национална телевизия той изрази вяра нещо в системата да се промени, с цел да бъдат предотвратени такива случаи за вбъдеще.

43-годишната жена умря в болничното заведение във Враца в неделя, откакто е чакала повече от 30 минути пред незабавното поделение. На 30 януари вечерта, към 23.00 часа, мъж я е докарал с персонален автомобил до МБАЛ „ Христо Ботев “. Иван Илиев, който също чака пред отделението, снима протичащото се с телефона си.

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР