Може би е необходимо повече благородство в българската политика, да

...
Може би е необходимо повече благородство в българската политика, да
Коментари Харесай

Главният редактор на в. „Труд“ Петьо Блъсков за зациклилия ремонт на кабинета: Не бива всяка подобна история да определяме като война

Може би е належащо повече достойнство в българската политика, да се спре с това след всеки ход да има контра ход. Това разяснява в ефира на основният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков за отхвърли на президента Румен Радев да подпише указа за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който би трябвало да поеме поста на вътрешен министър от Валентин Радев.

„Не обичам да се поставят етикети и да се клишира една обстановка. Позицията на Президента е, че неподписването на указа е процедура, която би трябвало да се съгласува. Мисля, че това не е огромна драма и не би трябвало за всяка дреболия да се заяждат един с различен и на всяка офанзива да има контра. Президентът споделя, че неналичието на автограф се дължи на това, че процедурата не е направена както трябва“, сподели Петьо Блъсков.

„Не бива всяка такава историйка да я назоваваме война. Лепят се клиширани етикети. Трябва да се мисли малко по-логично и ориентирано към съответното решение. Самоумърсяваме си атмосферата“, безапелационен беше той.

Според основният редактор на „Труд“, указът на президента за Младен Маринов, в последна сметка ще бъде подписан.

Системата на Министерство на вътрешните работи крещящо се нуждае от експерт, разяснява още Петьо Блъсков. „Там доста време се разпореждаха хора, които нямат разбиране от това. Практиката в другите страни е, че в този бранш има тежко политическо въздействие. Всичко което се случва на улицата визира хората и нормално седи сериозен политически човек“, сподели журналистът.

По негова оценка, ходът с Младен Маринов за момента е верен. „Той не е човек да се хареса на всички, никак не е добре да си основен секретар. Със сигурност има хора, които са наранени от неговите каузи. Според мен сигурно указът ще бъде подписан. Президентът има съветници, които наливат малко повече масло в огъня, в сравнение с е нужно“, сподели още журналистът по отношение на номинацията на Младен Маринов за вътрешен министър.

По темата за Александър Манолев, който отхвърли номинацията си за министър на превоза с претекста, че против него се води медийна офанзива, Петьо Блтсков разяснява: „Не познавам Александър Манолев и не мога да дефинира дали има офанзива против него. Чест му прави, че се отдръпва в този момент, с цел да не вкарва в кокошарски клюки цялото държавно управление. Постоянно е имало такива появяващи се в медиите трудове и сценки. Нищо ново под слънцето“.

Имаме диалог с него, който ще бъде оповестен, разкри основният редактор на „Труд“.

Според Блъсков, политически видяно, по-полезно е министър председателят Бойко Борисов да оглави българската делегация при пътуването в Съединени американски щати за срещата на Организация на обединените нации. Президентът би трябвало да е там чисто протоколно, от една страна. От друга – Министерски съвет има право да реши кой ще показа България в Организация на обединените нации, сподели той.

Позицията на Унгария, за която Европейският парламент утвърди стартирането на наказателна процедура, ще получи доста по-голяма поддръжка в последващото време, предвижда Петьо Блъсков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР