Моите очаквания са в рамките на седмица вече да имаме

...
Моите очаквания са в рамките на седмица вече да имаме
Коментари Харесай

Трябва да запазим “социално евтините“ и ефективни мерки за по-дълго, за да няма втора вълна

Моите упования са в границите на седмица към този момент да имаме пик на епидемията и по-късно да стартира понижаване. За разхлабване на ограниченията обаче е рано да се приказва преди да бъде регистриран забележителен спад на случаите и смъртността, споделя в изявление за Mediapool епидемиологът от Европейския Център за Контрол на Болестите доктор Петър Марков. Преди дни той излезе с просторен разбор по какъв начин да излезем гладко от карантината.

Неговото мнение е, че за по-продължителен интервал би трябвало да запазим ограничения като всеобщото носене на маски и спазването на разстояние при другарство, които са “социално евтини “, с цел да избегнем втора вълна на вируса.

Той е безапелационен, че всеобщото тестване е основно за справяне с епидемията и дефинира като позитивен обстоятелството, че у нас е извършен първият скрининг на извадка от към 1000 служители на реда. Д-р Марков обаче показва, че тя не е представителна за българското общество, тъй като от нея са напълно изключени деца, възрастни хора и евентуално дами.

Д-р Марков, на какъв стадий, съгласно вас, е сега разпространяването на вируса в България и по кое време може да се чака пикът и надлежно понижаване на случаите?

Понеже броени дни след въвеждането на карантинни ограничения предаването на вируса стартира стръмно да понижава, моето очакване е, че след три седмици в изолираност, сега предаването на вируса в България е в много ниски равнища. Но това допускане приема за обещано че ограниченията се съблюдават прецизно, действително не можем да знаем.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР