Моите лични очаквания са за съвсем малки смени в кабинета

...
Моите лични очаквания са за съвсем малки смени в кабинета
Коментари Харесай

Асен Василев не очаква сериозни промени в състава на кабинета след ротацията

Моите персонални упования са за напълно дребни смени в кабинета след ротацията. Няма квоти . Това съобщи министърът на финансите Асен Василев, представен от Българска телеграфна агенция. Според него няма да има повече от 2-3 смени на министри.

За него подадената оставка на премиера Николай Денков е образец за спазено заричане. Той разясни, че има планувани диалози с Мария Габриел след завръщането й в страната.

По думите му няма време за дълги договаряния сред първите две политически обединения .

Василев даде и доклад за свършената работа от МФ. Той уточни, че ведомството е изпълнило безусловно всички ограничения, които са били заложени в програмата.

Единственото изключение е неизпълнена мярка е второто заплащане по ПВУ . Василев акцентира, че това се дължи на обстоятелството, че от февруари месец отлежават пътната карта и разпоредбите за избор на антикорупционната комисия. Парламентът би трябвало да ги гласоподава, с цел да можем да приключим процеса по второто заплащане, добави той.

Припомняме, че в навечерието на ротацията градуса на напрежението сред некоалиционните сътрудници се увеличи. за скрепяване на сглобката. да постави подписа си по днего. Няколко дни по-късно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията му, само че пожела и повече министерски кресла след ротацията. разгласи, че изискванията на ГЕРБ са неприемливи и трансформират целите на кабинета. ПП-ДБ от своя страна на ГЕРБ за ротацията.

На национално заседание ГЕРБ реши да и показа своя план за съдружно съглашение. Премиерът Николай Денков назова документа " ". ГЕРБ пък захапаха своите некоалиционни сътрудници поради на премиера.
 216
216 " за " оставката на кабинета Денков

От " Възраждане " попитаха за какво цялото държавно управление не е в залата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР