Мохамед Салах е кошмарен за противниковите защити и продължава да

...
Мохамед Салах е кошмарен за противниковите защити и продължава да
Коментари Харесай

Краля на Египет вече владее и Ливърпул

Мохамед Салах е призрачен за противниковите отбрани и продължава да акцентира блестящия трансфер на Ливърпул, който го притегли през лятото от Рома. Той класира Египет за първи път на международно състезание от 1990 година насам и бе провъзгласен за Крал на Египет. След 13 кръга във Висшата лига Салах към този момент е и Краля на " Анфилд ", а за какво не и Краля на цялото състезание.

Ливърпул щеше да има 5 точки по-малко, в случай че не бяха головете на Салах, и щеше да е надалеч отвън Топ 4

Имаше нещо особено в попадението на Салах против Челси в събота (1:1). Той искаше да се потвърди на някогашните си работодатели, а като се има поради, че постоянно санкционира лондончани, то не е изненада, че топката спря в мрежата след негов удар. Египтянинът бе притеглен от Челси през 2014 година от Базел против 11 млн. паунда. По това време той бе единствено на 21 години и бе взет за заместител на Хуан Мата от настоящия управител на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Но скокът от швейцарската Суперлига до най-висшата лига в света пристигна прекомерно скоро в развиването му. Тогава прекалено много надарени и опитни съотборници стояха на пътя му на " Стамфорд Бридж " за титулярно място.

 Снимка 326069
Източник:

През идващите години в Серия " А " с екипите на Фиорентина и Рома Салах се усъвършенства физически, тактически и механически. Сега 25-годишният египтянин е международна класа, а прекосяването му в Ливърпул е без подозрение прехвърлянето на лятото. И незабавно сподели на критиците на какво е кадърен. Той е голмайстор на шампионата с 10 гола в 13 мача, а общо във всички шампионати се е разписал 15 пъти от 20 дуела. Това го трансформира в един от най-плодовитите играчи освен на Острова, само че и в цяла Европа.

 Снимка 326066
Източник:

От бързите му пробиви и удари от границата на наказателното поле до невъзмутимия му грабителски завършващ шут Салах за следващ път потвърди против Челси, че е просто неукротим за противниковите отбрани. Неговият темп е електрически. Страхотните контри, които провежда Ливърпул против Уест Хем и Арсенал, бяха обрисувани точно от неговата скорост.

Но не са единствено контраатаките. Скоростта на Салах промени метода, по който противниковите тимове се провеждат против Ливърпул. Челси беше характерен образец за това, изключително през първото полувреме. " Сините " бяха внимателни и стояха в своята половина от боязън да не бъдат хванати неподготвени от египтянина. Включването измежду титулярите на Дринкуотър за сметка на Фабрегас потвърждава това. Да не приказваме, че той отваря ужасно доста пространства за съотборниците си в офанзива.

 Снимка 326067
Източник:

Бързите крайници на Салах му оказват помощ ужасно доста. Начинът, по който той " танцуваше " цялостен мач сред Канте и Дринкуотър, е незабравим и не е изненада, че той е в Топ 5 на играчите с най-вече сполучливи дрибъли във Висшата лига. На Кейхил пък му се зави свят при гола, който бе съвсем като това брилянтно попадение против Саутхемптън седмица по-рано.

Салах избира да стреля към вратата, когато е по-близо до гола. Само 10 от неговите 49 удара през сезона са отвън границата на наказателното поле. Той вкара 9 гола от 39-те му шута вътре в пеналта. Ливърпул щеше да има 5 точки по-малко, в случай че не бяха головете на Салах, и щеше да е надалеч отвън Топ 4.

Салах се трансформира в един от най-вълнуващите играчи в Англия за малко време

Попадението в събота бе четвърто в 5 мача против Челси, откакто преди този момент се бе разписвал за Базел против " сините " на полуфиналите в Лига Европа през 2013-а и в групите на Шампионската лига година по-късно.

 Предпазливостта
Предпазливостта " умъртви " дербито на Острова, Ливърпул и Челси не се победиха

Салах се разписа против някогашния си тим

Този напън, тази отговорност е нещо, на което Салах към този момент се радва. Преди седмица Коутиньо го похвали, че постоянно си търси позиция, на която да получи топката. В Челси той бе млада звезда, която още не бе стъпила на краката си, само че в този момент е към този момент убеден реализатор на терена, който няма самообладание да направи разликата в мачовете на огромната сцена. Спокойно осъществената дузпа в 95-ата минута, която прати Египет на Мондиал, приказва задоволително, че е подготвен да поема отговорност, когато залозите са високи. Във Висшата лига той също не се скри в огромните моменти. В семейства против Юнайтед и Челси Ливърпул търсеше и гледаше единствено към него. Осемте му дрибъла против " алените дяволи " и седемте му удара против " сините " акцентират желанието му да бъде с топка в крайници и да повлияе на резултата.

Салах се трансформира в един от най-вълнуващите играчи в Англия за малко време. Това не изглеждаше допустимо в дните му в Челси, само че в този момент с Ливърпул триумфът е обезпечен!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР