Могат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да работят заедно по законодателните

...
Могат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да работят заедно по законодателните
Коментари Харесай

Легендарната Валерия Велева попиля Кирил Петков: Престани с това мекане! Много е дразнещо

Могат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да работят дружно по законодателните промени и да вземат взаимни управнически решения? Тази тематика разясниха в ефира на bTV публицистите Валерия Велева и Александър Симов, политическият ПР и режисьор Нидал Алгафари, както и политологът Христо Панчугов.
,,Цялата обстановка е неуместна. Поставени сме в следния проблем вторите желаят да наложат на първите да ги поддържат за държавно управление на малцинството. И то в случай че ПП- Демократична България нямат никаква поддръжка в Народното събрание. Те са скарани с всички политически сили. Няма логичност да се притиска първият да поддържа мандата на втория “, разяснява журналистът Валерия Велева.
„ В това, което следим, няма нищо ексцентрично. Тук приказваме за обикновен развой на договаряния, в който явно не е допустимо да се работи на парче. Толкова пъти сме виждали този блокаж в българския парламент, че единственият вероятен диалог е диалог в неговата целокупност – освен за политиките, а и за хората, които биха могли да ги осъществят “, сподели от своя страна Христо Панчугов.
„ Само това, че водачите на двете огромни политически партии седнаха на една маса, е някаква крачка напред. Макар тя да е изцяло безсмислена. Това, което чуваме и от едната, и от другата страна, ни слага в неуместна обстановка. Чуваме Бойко Борисов да споделя, че „ ние си простихме “. Какво тъкмо си простихте? Ти им елементарни, че те арестуваха нелегално. Но ми е забавно Политическа партия какво са дали прошка на ГЕРБ сега. Ако двамата водачи са си дали прошка едни на различен, това значи, че политиките, които ще водят отсега нататък, са едни и същи “, сподели режисьорът Нидал Алгафари.
„ Подозирам, че е допустимо да се повдигнат такива имена, които да са подобаващи и за двете първи политически сили. На този стадий обаче това звучи като част от целия комикс, в който живеем. Ние виждаме от страна на „ Продължаваме промяната “ две безусловно противоречащи си изказвания – подготвени са да разискват законодателна стратегия, само че не и взаимно държавно управление, само че едното следва Другото и тези две неща не могат да се преглеждат независимо “, съобщи Александър Симов.
„ Бих желала да насочва един зов към политиците – да престанат с това мекане. Това „ ще направиме “ и „ ще решиме “, което постанова Кирил Петков, демонстрира неправилна приложимост на българския език. Много е дразнещо “, прикани Валерия Велева
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР