Мога да нося отговорност, днес повече от всякога страната ни

...
Мога да нося отговорност, днес повече от всякога страната ни
Коментари Харесай

Стефан Янев каза червената линия на Български възход

Мога да нося отговорност, през днешния ден повече от всеки път страната ни се нуждае от водачи Най-спешните проблеми са цените на газ, ток и отопление Аз съм човек на действието Мога да групирам екип, имам опит и мога да го приложа за възстановяване на взаимоотношението сред бизнеса, администрацията и жителите за стопански напредък на страната Войната в Украйна ще бъде състезател на изборите и по-късно Той се крепи на 3 стълба от политики - сигурност, правдивост и благополучие, споделя водачът на " Български напредък " Стефан Янев в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
 

- Г-н Янев, в края на първата Ви акция като водач на политическа групировка и стотиците Ви срещи, кои са проблемите на хората, за които би трябвало да се търсят незабавни решения?
-->
- Хората се тормозят главно от инфлацията, по какъв начин ще минем като общество през идващата зима. Цени на ток, газ, топло, главно тези въпроси ги вълнуват. Това са и най-спешните проблеми за решение. За да бъде открит дълготраен излаз от създалата се обстановка, е доста значимо идващото държавно управление да подходи държавнически и да предложи цялостни дълготрайни решения, а не " на парче ". Ние от партия " Български напредък " ще работим тъкмо за това.

- Правим избори в условия на няколко рецесии -  война, икономическа рецесия. Ще прибавим ли към това и политическа рецесия?

- Трябва да създадем всичко допустимо да избегнем политическата рецесия и да предотвратим влизането на страната в по този начин наречената изборна серпантина. Точно в този миг на усложнена икономическа и геополитическа конюнктура, е доста значимо страната да има устойчиво държавно управление, което да предлага решения за проблемите на българските жители, общество и бизнес. Пред нас има възел от проблеми и тяхното решение по един систематичен път е предизвикателство. Това, което би трябвало да се направи съгласно мен, е да се сформира държавно управление, което във всичките си дейности да търси националния и публичен интерес, и да ги пази по най-хубавия метод. Сега, повече от всеки път, на страната ни са нужни водачи, тъй като сме във водовъртежа на няколко рецесии.

- Казвате, че няма да чертаете червени линии. Със всички парламентарно показани партии ли бихте седнал на договаряния?

- С всички, които са подготвени да водят националноотговорен разговор и да дадат най-хубавото за реализиране на оптимални решения за страната. Ако ние сме определени и изпратени в Народното събрание от българския народ, то той ни изпраща там, с цел да взаимодействаме и да намираме решения. Нашата алена линия се споделя народен интерес. Нея няма да прекрачим. Националният интерес се крепи на 3 стълба от политики - сигурност, правдивост и благополучие. Защо сигурност? Защото едно общество, с цел да действа, би трябвало да има базисна сигурност. Сигурност на правата, на собствеността, физическа, външна, вътрешна. Справедливост - би трябвало да има съдник, който да взема решение разногласията сред обособени членове на обществото и юридически лица. Справедливост във всички аспекти на публичния живот. Благоденствие - обществото би трябвало да дава съображение, че хората ще могат да благоденстват.

- Последните месеци минаха под знака на енергийната рецесия и газовите доставки. Какви са Вашите решения в стопански и обществен проект?

- Миналата година по време на служебното държавно управление направихме механизъм за обезщетения на цената на тока за небитови консуматори. Механизъм за отплата на цената на газа няма. Това би трябвало да се направи допустимо най-скоро, тъй като в противоположен случай има заплаха много бизнеси да бъдат затруднени в заплащането на сметките за сила. Трябва да се търсят устойчиви решения по този начин, че да бъдат задоволени условията на пазара както в количествено, по този начин и в ценово отношение. Газ ще се откри, въпросът е на каква цена. В момента търсим опция за доставка на към половината  от нужното ни количество от Африка и скоро ще можем да обявим повече конкретика за цени и благоприятни условия за транспорт. Аз съм човек на действието и не обичам да приказвам на вятъра, по тази причина сега ще спестя детайлности и ще ги разглася тогава, когато имаме обстоятелства. Но тематиката за енергийната обезпеченост на жителите и бизнеса не трябва да бъде ограничавана единствено в границите на диалога за газа, а би трябвало да се работи със стратегически взор към цялостното положение на енергийния микс.

- Заговорихте за морал в политиката. Възможен ли е?

- Не единствено, че е вероятен, моралът в политиката е наложителен. За страдание, в последните години самата дума морал бе принизена от съществена категория във взаимоотношенията в политиката и обществото до факсимиле. Двата свята на властта и на жителите с техните проблеми би трябвало да бъдат свързани. Спойката за това е моралът. Моралният ръб, за който ние ще работим, може да извършва ролята на самобитна Горна камара на Народното събрание. Когато разпоредбите и законите важат за всички, ще бъдат затворени малките врати, посредством които се измъкват от правдивост тези, които нарушават разпоредбите.

- Другата нова тематика, която поставихте на дневен ред, е тематиката за водачеството. Защо?

- Защото България, а и Европа и света се намират в извънредно комплицирана политическа и икономическа обстановка. За да преминем през нея са ни нужни мощни и прагматични водачи, каквито сега липсват. Европейският съюз би трябвало да се върне на геополитическата сцена на това място, което заслужава - равнопоставен на другите международни центрове на властта. И да пази всички свои жители. Националните страни би трябвало да бъдат в положение да развиват своите цели, само че да развиват и споделените полезности на Европейския съюз и НАТО. Това са полезности, свързани с качеството на живот на всички жители, с опцията на бизнеса да се развива в конкурентноспособна среда. Доброто положение на гражданското общество зависи от една мощна икономическа база, която единствено мощно водачество може да обезпечи.

- Ще бъде ли войната в Украйна състезател на изборите и по-късно - при съставянето на обединения и държавно управление?

- Безспорно войната в Украйна се отразява пагубно върху европейската стопанска система, у нас обстановката не е по-различна - зимата ще бъде тежка и това не е загадка за никого. Не можем да си затваряме очите за протичащото се и да твърдим, че не ни визира. Но с изключение на войната движеща мощ на българската политика сега би трябвало да са проблемите на елементарния жител, свързани с цената на живота, горивата, инфлацията. Трябва да влезем в действителен диалог за вероятните управнически решения, тъй като работещите решения за жителите и за бизнеса нямат партийно оцветяване.

Определено войната в Украйна ще бъде състезател на изборите и по-късно. Само след няколко дни ще забележим резултата от вота и ще можем да кажем какъв брой мощен състезател е.

- С какъв небосвод би трябвало да бъде идващото държавно управление?

- Ако обстановката е невъзможна и хипотетично се чака да има нови избори, съгласно мен би трябвало да бъде направено всичко тези нови избори да бъдат най-малко след една година - т.е. да бъде програмиран този интервал. Всякакви разновидности са вероятни - това държавно управление може да има някакво прилагателно, да се назовава " краткотрайно ", " програмно ", значимото е да е работещо. Важното е да преведе страната през рецесиите и хората да се оправят с тежката зима.

- Защо гласоподавателите би трябвало изберат номер 15 в интегралната бюлетина?

- Защото залагаме на спазването на разпоредбите и законите и най-много на българската традиция и нематериалност, на българските изконни полезности като дом, семейство, жанр, учебно заведение. Вярваме, че би трябвало да се учим от историята и да пазим своята българска същина, която ни е превела през вековете. Трябва да разчитаме на българската резистентност и прагматизъм, които са ни помогнали да съхраним българската страна, и точно тези качества би трябвало да ни водят напред.

Защото аз мога да групирам екип, имам опит и мога да го приложа за възстановяване на взаимоотношението сред бизнеса, администрацията и жителите за стопански напредък на страната.

Ние сме нова партия, вървим самоуверено напред, имаме проект и вършим нужното с цел да го осъществим. Аз мога да нося отговорност, хората, с които създадохме партията - също.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР