Мога да гарантирам за действията на българското правителство по приоритетните

...
Мога да гарантирам за действията на българското правителство по приоритетните
Коментари Харесай

Румен Радев: Гарантирам за действията на кабинета

" Мога да подсигурявам за дейностите на българското държавно управление по предпочитаните проблеми до 11 юли и до момента в който се сформира нов кабинет. Но постоянно съм упорствал, че нещо даже по-важно от самата стопанска система и това е най-важната национална цел - подсилване на държавността ".

Това съобщи президентът Румен Радев по време на видеоконференция за българо-германските стопански връзки, извършена в медодобивния цех на " Аурубис България " АД в Пирдоп.

" Това значи решителни дейности и доста работа за одобряване върховенството на правото и секване на всевъзможни форми на корупция и ясно разделяне на управляващите, за ефикасна транспарантна правосъдна система и законодателна власт. И, несъмнено, по-активно замесване на жителите в ръководството и контрола над управляващите в България. Постигането на тази цел е решаваща, тъй като в случай че не успеем да го създадем на нужния стандарт, всевъзможни стопански и обществени модели няма да са ефикасни и ще пропадат. Затова е значимо да изградим оня юридически пиедестал, на който да могат да стъпят идващите държавни управления и да разпростират ефикасни обществени и просветителни политики и в останалите сфери на публично политическия живот ", сподели президентът.

" Що се касае до правосъдната система, там имаме потребност от напъните на цялото общество и най-много на законодателната власт. Да създадем тези стъпки, който да създадат нейната активност транспарантна, ефикасна и обективна. Да не може никой бизнес у нас да се опасява от реквизиция, делата да са по-бързи и по-справедливи. Бизнесът би трябвало да се усеща предпазен и освен в правосъдната процедура, а с едно предвидимо и устойчиво законодателство, което да дефинира ясни правила и тези правила да са задоволително устойчиви. Трябва да имаме безспорна невмешателство в работата на регулаторните органи, с цел да може да подсигуряваме тази обективна и ясна среда на работа на бизнеса,. Тогава бизнесът ще прогресира, според от своята иновативност и мениджмънт на ръководство на производството и услугите, а не близостта до ръководството. Това е моделът, който желаеме да реализираме ", добави Румен Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР