Моето заминаване в САЩ никога не е било бягство от

...
Моето заминаване в САЩ никога не е било бягство от
Коментари Харесай

Министърът на културата: Заминаването ми в САЩ не беше бягст...

Моето тръгване в Съединени американски щати в никакъв случай не е било бягство от България. Живял съм на доста места по света, само че връзката ми с България в никакъв случай не е прекъсвана. Това разгласи министърът на културата Атанас Атанасов, който показа екипа и целите в работата си на среща с медиите.

Преди да влезе в изложба " Средец ", където се организира срещата с публицистите, Атанас Атанасов даде зеления си документ за инспекция на входа.

" Това, на което ще разгадавам, е заразното положително, здравия разсъдък, както и на силата на всеки един от нас да превъзмогне личното си его в името на общата идея ", добави Атанасов.

В срещата, с изключение на министър Атанасов, вземат участие зам.-министрите Весела Кондакова, Юрий Вълковски и проф. д.a.н. арх. Бойко Кадинов.

" Вярвам, че с такава сила ще можем да променим подтекста, който за жалост сега е тъмен, завия още Атанасов. - Процесът няма да е лек и ще изисква промяна на гледни точки. "

Атанасов показа три съществени целта в работата на Министерството на културата.

" Това са достъпът до просвета, качественият културен продан на интернационално равнище и опазването и потреблението на нашето богато културно завещание ", уточни министърът.

Атанасов заяви, че към този момент повече от месец поддържа връзка интензивно със зам.-министрите Весела Кондакова, Юрий Вълковски и проф. д.a.н. арх. Бойко Кадинов и е признателен, че точно с тях ще работи за " една същинска смяна ".

Бойко Кадинов е безапелационен, че бранш " Култура " би трябвало да бъде укрепен.

" Ще водя война доста, разгадавам и на сътрудниците, с цел да можем без значение от сложните времена да ангажираме специалисти, които да работят. Искаме да превърнем културното ни завещание от място, на което гледаме като на дрешник с нафталин в средство на модерна културна промишленост ", сподели той.

По думите му се търси и запас за решение на казуса с операта в Русе.

" Започнахме да изготвяме стратегия, която да бъде предпазена и освен да режем лентички и да вършим хората щастливи, само че и секторът да стартира да създава пари ", добави Кадинов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР