„Моето правителство ме предаде, подписа ми смъртната присъда“. Това заяви

...
„Моето правителство ме предаде, подписа ми смъртната присъда“. Това заяви
Коментари Харесай

Костадин Костадинов след посещението си в Украйна: Моето правителство ме предаде, подписа ми смъртната присъда

„ Моето държавно управление ме съобщи, подписа ми смъртната присъда “. Това съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов на брифинг пред публицисти, откакто се завърна от посещаване в Украйна.

Костадин Костадинов съобщи че е получил възбрана да влиза в Украйна за 10 години.

Това се е случило откакто преди дни е бил на посещаване в Молдова, а по-късно и в Украйна.

Лидерът на „ Възраждане “ посочи, че при извеждането му към Молдова му е обяснено, че би трябвало да бъде признателен, че не е разстрелян „ поради това, че е съветски сътрудник “.

От украинските служби му е казано, че са получили информация, че е ръководител на проруска партия в България.

Костадинов е попитал от кое място имат тази информация и му е отговорено - от българските разследващи служби.

„ Тъй като бях наясно, че отиването ми в Украйна ще носи опасности поради дейностите на българската страна, а не на украинската, преднамерено не споделих къде и по какъв начин считам да прекарам идващите няколко дни. Дори хората в парламентарната група не знаеха, фамилията ми не знаеше. Официално бях командирован в Молдова “, описа Костадинов.

„ Влязох в Украйна без никакъв проблем, което значи, че към оня миг никой не е имал визия кой съм. След към два часа и половина обаче стартира моето търсене в Болград като се ангажират три служби. Получих уведомление, че ме търсят. Не споделиха за какво, само че на мен ми стана ясно “, сподели още водачът на „ Възраждане “.

Военните го карат на границата, а по-късно идват и полицейски чиновници, които му взимат паспорта. „ След което стартира едно очакване, което беше от порядъка на час. През това време бяхме под дулото на автоматите. Четирима бойци ни бяха обкръжили и не ни разрешаваха да мърдаме по никакъв мотив. Когато попитах какво се случва, ми беше казано, че имат информация че съм ръководител на проруска партия в България, което е доста съществено нарушаване на законите в Украйна “, разясни Костадинов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР