Модният гигант H&M обяви, че преустановява покупките на кожа от

...
Модният гигант H&M обяви, че преустановява покупките на кожа от
Коментари Харесай

H&M спира вноса на кожа от Бразилия заради пожарите

Модният колос H&M разгласи, че прекратява покупките на кожа от Бразилия в отговор на пожарите в Амазония.

Решението идва откакто основаната в Съединени американски щати VF Corporation, която има редица марки, в това число Timberland, Vans и The North Face, разгласи в края на предишния месец, че към този момент няма да купува кожа от Бразилия поради опасенията от унищожаването на най-голямата тропическа гора в света.

H&M съобщи, че постанова краткотрайно заледяване на поръчки, до момента в който не се увери, че кожата не предизвиква " щета на околната среда ".

" Поради тежките пожари в бразилската част на тропическите гори на Амазония и връзките с производството на добитък, взехме решение да сложим краткотрайна възбрана за кожа от Бразилия ", се споделя в изказване пред Франс прес от шведската компания за търговия на облекла.

-->

" Забраната ще бъде дейна, до момента в който не бъдат основани надеждни системи за сигурност, които да потвърдят, че кожата не способства за вреди върху околната среда в Амазония ", се споделя в известието.

Пожарите, които обгърнаха елементи от най-голямата тропическа гора в света - от решаващо значение за поддържането на постоянен световен климат - провокираха дипломатически крамоли сред Бразилия и Европа, която заплаши да блокира огромна комерсиална договорка.



Френският президент Еманюел Макрон упрекна бразилския си сътрудник Жаир Болсонаро, че го лъже по отношение на уговорките си по климатичните промени и се ангажира да блокира комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и Меркосур, в това число Бразилия, чието реализиране лиши десетилетия на договаряния.

H&M беше предходната година измежду десетки водещи компании от стилната промишленост, които се ангажираха с договарянията за климата в Организация на обединените нации за понижаване на комбинираните си излъчвания на парникови газове с 30 % до 2030 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР