Модната индустрия преживява промяна в духа на времето, особено сред

...
Модната индустрия преживява промяна в духа на времето, особено сред
Коментари Харесай

Мода, вдъхновена от Hygge или уюта

Модната промишленост претърпява смяна в духа на времето, изключително измежду по-младите консуматори. И тази смяна видяхме отразена в неотдавнашното фешън шоу на Max Mara в Стокхолм, което акцентира комфорта и практичността в модата. Индустрията се приспособява към изменящите се желания на потребителите и евентуално да все забележим повече ще възприемат този нов метод.

Шоуто  Scandi на Max Mara  показва облекла, които са едновременно изискан и комфортни с акцент върху практичността и функционалността. Този метод към модата е в контрастност с обичайните ревюта, които дават приоритет на естетиката пред комфорта и практичността. Тъй като по-младите консуматори от ден на ден търсят удобството при своите фешън избори, се чака и други марки да последват образеца на Max Mara.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Max Mara (@maxmara)

Акцентът върху  комфорта практичността в модата не е нова наклонност. През последните години се следи възходящ фокус върху устойчивата и етична мода, което докара до възобновен интерес към облекло, което е по едно и също време и функционално, и стилно. Тъй като по-младите консуматори стават по-съзнателни за въздействието на техния избор върху околната среда и обществото, те търсят марки, които дават приоритет на устойчивостта и практичността.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Max Mara (@maxmara)
Концепцията Hygge в модата
Hygge (в свободен превод от датски) значи „ уют “. Това е идея, която натъртва на основаването на топла и приветлива атмосфера, постоянно посредством потреблението на меко осветяване, комфортно обзавеждане и топъл текстил. В модата hygge е отговор на изменящите се потребителски условия за облекло, което дава приоритет на комфорта и гъвкавостта предформалността. Дрехите, въодушевени от Hygge, постоянно се отличават с употребяваните меки, естествени материи, спокойни силуети и приглушени земни тонове.

За облеклата, въодушевени от hygge, се употребяват естествени материали като вълна, лен и памук, а измежду моделите можете да откриете и плетива, огромни пуловери и комфортни обувки. Марки като Max Mara залагат на hygge в своите сбирки, като шоуто Scandi включва набор от меки, приглушени тонове, спокойни силуети и естествени материи.
Бъдещето на модата, въодушевена от Hygge
Бъдещето на модата, въодушевена от Hygge, е обещаващо, с доста благоприятни условия за нови трендове и стилове. Тъй като потребителите не престават да дават приоритет на комфорта и устойчивостта, дизайнерите ще би трябвало да вършат нововъведения и да основават нови стилове, които дават отговор на тези условия. Това може да включва нови материали, като рециклирани или органични тъкани, или нови дизайни, които дават приоритет на функционалността и комфорта. Освен това известността на модата, въодушевена от Hygge, може да докара до отклонение от бързата мода към по-обмислен и умишлен метод към потреблението на мода. В резултат на това стилната промишленост може да стане по-устойчива и виновна, с акцент върху качеството пред количеството.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР