Модернизацията на Българската армия не е забавена през последната година,

...
Модернизацията на Българската армия не е забавена през последната година,
Коментари Харесай

Военният министър: Модернизацията на армията влезна като дъвка в предизборната кампания


Модернизацията на Българската войска не е забавена през последната година, съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов. Така той разяснява изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от през вчерашния ден, че превъоръжаването на българската войска е главен приоритет на ГЕРБ.

„ Модернизацията на Българската войска влезна като една дъвка в предизборната акция. Няма смисъл да се спекулира, още повече от политици, които вкараха досиетата с плановете в едно шкафче и седяха дълго време. Нека забележим за 12 години какво беше направено по времето на ръководството на господин Борисов. Това, което ние направихме като длъжностен кабинет – вторият контракт за Ф-16, въоръжението на корабите – три контракта, рестартирахме още веднъж плана за бойни машини на пехотата, които бяха замразени тъкмо при ГЕРБ “, съобщи Стоянов.

В коментар за въоръжаването на Украйна той удостовери, че министерството прецизно извършва решенията на Народното събрание, а що се отнася до по този начин наречените триъгълни покупко-продажби изясни:

" Триъгълната договорка значи едно - ние предоставяме на Украйна, а на нас ни дават незабавно. Иначе значи губене на качества. Всички триъгълни покупко-продажби, които са били подписани, са подписани през интервала март, април, май. Тогава е бил интервалът. Тогава държавното управление не взе такова решение. В края на декември с решението, което беше взето от Народното събрание, да, беше ни предоставена такава опция. Изпратил съм до съвсем всички страни наши съдружници и сътрудници, за жалост отговорите в множеството от случаите са отрицателни. В два от случаите имаше възможност, само че след това беше пренасочено всичко към Украйна, а не към нас ".

Министърът на защитата разяснява и декларацията на водачите на страните от формата Б9, част от който е и България, че в източния фланг на НАТО би трябвало да се разшири наличието на Алианса, като напомни стратегическата идея от Мадрид.

„ Тази стратегическа идея ясно указва по какъв метод би трябвало да се развива източния фланг на НАТО. България е част от този източен фланг. Ние имаме многонационална бойна група, която е на територията на България. Съгласно концепцията тази многонационална бойна група би трябвало да прерасне в бригада. За това обаче има време и са нужни финансови средства, нужна е инфраструктура, належащо е съоръжение. Така че продължаваме да работим според общата ни идея “, разяснява още военният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР