Модерна нарколаборатория е разкрита в тетевенското село Черни Вит при

...
Модерна нарколаборатория е разкрита в тетевенското село Черни Вит при
Коментари Харесай

Разкриха модерна нарколаборатория в Тетевенско, в близост до църква

Модерна нарколаборатория е разкрита в тетевенското село Черни Вит при профилирана интервенция на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч и районното ръководство в Тетевен. Това заяви на място окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков по време на взаимен брифинг с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи - Ловеч, старши комисар Дончо Манов. Образувано е досъдебно произвеждане за произвеждане за разпространяване на наркотични субстанции в огромни размери. Задържани са двама мъже - единият е престъпно проявен.

Нарколабораторията се намира в първокласен парцел в селото, наоколо до църквата. Тя е шеста поредна, разкрита на територията на региона за последните осем месеца, уточни Вълков.

В една от постройките на територията на парцела са открити високотехнологични уреди за произвеждане на марихуана, в друга са открити пакети със изсъхнало вещество, готово за реализация на пазара. Само в един от хладилниците е открито количество от 10 кг, уточни окръжният прокурор.

Старши комисар Манов посочи, че в една от постройките са открити повече от 590 саксии с растения, а в друга е построена сушилня. Според него готовата продукция е предопределена за експорт, защото цената в чужбина е по-висока. Предстои да бъде конкретизирано цялото открито количество на наркотичните субстанции и негова стойност.

В процеса на следствието ще стане ясно от кой момент работи лабораторията и има ли връзка с разкритите преди този момент в Ловешка област. За арестуваните лица прокуратурата ще внесе искане за непрекъсната мярка " задържане под стража ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР