Модел на новия национален стадион в Токио за летните олимпийски

...
Модел на новия национален стадион в Токио за летните олимпийски
Коментари Харесай

Токио планира да организира най-технологичната олимпиада в историята

Модел на новия народен стадион в Токио за летните олимпийски игри през 2020 година, който е планиран от архитекта Заха Хадид

Правителството се стреми да свие разноските към организацията за идната олимпиада. Още по тематиката
Дали аз подраних, или времето се бавеше...

Електронните часовници в цяла Европа вървят по-бавно поради проблеми в електрозахранването
10 мар 2018
5G мрежата трансформира Зимните олимпийски игри

Олимпиадата в Пьонгчанг е първата, на която се употребява най-скоростната мобилна мрежа
10 фев 2018
Залогът в диалозите сред Северна и Южна Корея е доста по-голям от олимпиадата

Първоначално фокусът ще бъде върху олимпийското съдействие, преди да се премине към по-сложни политически и военни въпроси
8 яну 2018 Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг останаха в историята като първия огромен състезателен конгрес с най-новите технологии, посредством които феновете съумяха да усетят атмосферата наедно с олимпийските спортисти. Виртуална действителност, най-новото потомство високоскоростен безжичен 5G интернет, говорещи роботи, стрийминг услуги с висока резолюция и доста други софтуерни нововъведения бяха неизменима част от най-голямото спортно събитие за годината. Освен това десетки профилирани камери заснемаха всяко деяние от всеки ъгъл на участниците в надпреварите.

След края на зимната олимпиада Токио разгласи проектите си да задмине Пьонгчанг в тази категория по време на летните олимпийски игри през 2020 година, които ще се проведат точно в японската столица, написа CNBC.

Подготовката

Маса Такая, представител на организационния комитет на олимпийските и параолимпийските игри в Токио, разяснява, че са на път да провеждат най-иновативната олимпиада в историята. Мотото на идните игри в Токио ще бъде Discover Tomorrow, което удостоверява упоритостите им в софтуерната сфера.

Такая увери, че комитетът " следи най-качествените корпоративни спонсори, които възнамеряват вложения в нововъведения през 2020 година ". Той показа, че спортният конгрес ще се отличава от досегашните, защото той ще включва последните модели електрически коли, самостоятелни коли, начинания в киберсигурността и автоматизиран превод на всички езици.

Миюки Сузуки, президент на Cisco в дивизията в Югоизточна Азия, Източна Азия и Океания, съобщи, че 32-ите летни олимпийски игри сигурно ще задминат миналата олимпиада в Пьонгчанг по софтуерни нововъведения, защото евентуално дотогава 5G мрежата ще е налична в международен мащаб. Сузуки изясни, че заради това ще има с какво да впечатлят аудиторията. Американският софтуерен конгломерат Cisco е формален сътрудник за мрежово съоръжение на олимпиадата, която ще се организира от 24 юли до 9 август 2020 година.

Бюджетът

Андрю Стейпълс, шеф на Economist Intelligence Unit (EIU) в Югоизточна Азия, счита, че новото строителство на спортни и други уреди ще има удобен резултат върху стопанската система в страната.

Такая удостовери, че ще се стремят да свият разноските към организацията. Организационният комитет, локалните управляващи в Токио и държавното управление работят взаимно по разпределянето на средствата от бюджета, чиято стойност е 12.6 милиарда $. " Използването на съществуващите уреди в града способства за намаляването на плануваните разноски с 2 милиарда $ ", добави представителят на комитета.

Развитие на туризма

От Организацията по туризма в Япония предвиждат, че задграничните туристи в страната през 2020 година ще се усилят от 29 млн. до 40 млн. души.

Андре Андония, старши съветник в McKinsey, разяснява, че туристическият поток в страната се усилва от 2011 година с по към 33% на годишна база. Според него летните олимпийски игри през 2020 година ще запазят наклонността.

Япония легализира услугите на онлайн платформата за краткосрочно отдаване на жилища чартърен Airbnb предходната година. Майк Оргил, шеф в Airbnb, разяснява, че компанията е отворена към партньорство с управата в Токио по време на олимпиадата и е в подготвеност да се възползва от засиления туристически поток.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР