„Модел 4“ не е адекватното решение за реформа в правосъдната

...
„Модел 4“ не е адекватното решение за реформа в правосъдната
Коментари Харесай

Адв. Даниел Тунчев: Реформата в съдилищата ще ограничи справедливото, ефективно и реално правораздаване

„ Модел 4 “ не е съответното решение за промяна в правосъдната система и няма да помогне за балансиране на натовареността на съдилищата. Той ще докара до ограничение на правото на правораздаване на жителите и до неналичието на заслужено, дейно и действително правосъдие по места. Това съобщи адв. Даниел Тунчев, който е претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ в 23 МИР.

Моделът планува окръжния съд да стане главен първоинстанционен, а в районните съдилища да се гледат по-леки каузи. Наред с това се предлага 57 районни съдилища да станат териториални отделения. Вариантът за промяна е създаден в границите на план по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “.

„ През последните няколко години все по-силно и отчетливо се визира значимата тематика за нужната смяна в правосъдната система. Нагласите в обществото са за острата потребност от обективно и навременно правосъдие. Необходими са промени за опазване на правовата страна и институционализма. Всичко това може да се случи с уравновесена и поредна политика в областта на правораздаването, а не с предлаганата смяна на правосъдната карта “, счита той.

Адв. Тунчев дефинира промяната като несъответстваща и неотговаряща на потребностите на обществото. „ Считам, че същата е неприемлива както за професионалните гилдии, по този начин и за елементарните хора “, съобщи още юристът.

По думите му с препоръчаните промени се лимитира правото на достъп до правораздаване на жителите.

Кандидатът за депутат е безапелационен, че е нужна незабавна промяна в региона на правосъдната власт и правораздаването. „ Необходимо е застраховане на бистрота при работата на правосъдната власт, като и съблюдаване на правилото на разделяне на управляващите. Това е комплициран и нескончаем развой, който следва да бъде подложен на дневен ред и на необятно разискване. Но „ Модел 4 “ не е съответното решение за промяна и няма да помогне за балансиране на натовареността на съдилищата “, безапелационен е Даниел Тунчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР