Модата е капризна дама, така че понякога тенденциите се променят

...
Модата е капризна дама, така че понякога тенденциите се променят
Коментари Харесай

10 остарели прически, които пак са на мода

Модата е капризна дама, тъй че от време на време трендовете се трансформират със скоростта на светлината. Но в нашия свят всичко е циклично и доста познати неща се връщат при нас рано или късно.

1. Мълет

Преди/ Сега

Тази прическа получи хумористичното название “It’s all business in the front, and all party in the back ”, Но през днешния ден истинската прическа се върна в резултат на интереса към 80-те.

2. Конска опашка

Преди/ Сега

Мнозина девойки през 90-те си връзваха супервисока опашка. Прическата стана необятно публикувана с помощта на куклите Барби и от дълго време се счита за симптом на инфантилизъм. Но през днешния ден звездите на драго сърце си вършат такава прическа, може да се види и на фешън ревюта на световноизвестни дизайнери.

3. Вафли

Преди/ Сега

Гофрираните къдрици бяха известни измежду мнозина звезди при започване на 2000-те. Въпреки това през днешния ден вълнообразните кичури все по-често се срещат измежду фешън трендове.

4. Прически с солиден ластик

Преди/ Сега

Според Кари Брадшоу, героинята на Сара Джесика Паркър от сериала “Сексът и градът ”, стилните дами не носят ластик за коса. Но както демонстрират настоящите трендове, това е прекомерно спорно изказване. Този комфортен аксесоар постоянно се употребява от Хейли Болдуин, Бела Хадид и други.

5. Ирокез

Преди/ Сега

Тази дръзка прическа, която пристигна при нас от индианската просвета, от дълго време е прерогатива на представителите на пънк и готическите субкултури. Но през днешния ден мнозина девойки, които интензивно следват трендовете, избират ирокеза.

6. Омбре

Преди/ Сега

Техниката на оцветяване на косата, при която 2 нюанса са смесени дружно, постоянно е била подложена на критика в предишното. Смятало се е, че омбрето основава илюзията за обрасли корени. Но с днешната мода за непринуденост доста почитатели носят такава прическа.

7. Пикси

Преди/ Сега

Първата известна жена, която тества тази прическа, беше Одри Хепбърн. Но през днешния ден правото на девойките да се самоизразяват и копнеят за ретро жанр породи модата на пикси.

8. Къс бретон

Преди/ Сега

Преди години тази прическа предизвикваше подигравателни асоциации с героя на Джим Кери в известната комедия от 90-те години „ От малоумен по-глупав “. Но времената се трансформират и доста известни персони самоуверено избират тази истинска прическа.

9. Боб

Преди/ Сега

Днес тази прическа е харесвана от доста съвременни девойки, а самата прическата фасул има доста разновидности: удължена, пикси и други.

10. Кукленска прическа

Преди/ Сега

Тази “кукленска ” прическа от дълго време се смята за признак на дребните девойки. Въпреки това през днешния ден тя е доста известна измежду бюти блогърите.

11. Прическа с диадема

Преди/ Сега

Преди се смяташе, че диадемата за коса прави визията да наподобява „ жестоко “.  Но през днешния ден на мода са сдържаните и сбити варианти, които, в противен случай, са в положение да придадат на прическата неповторимост.

12. Африкански плитки

Преди/ Сега

През 90-те тази прическа провокира неразбиране. Но в ерата на глобализацията никой не се срами от желанието да тества детайлите на стила на другите култури.

13. “Като на Рейчъл ”

Преди/ Сега

След излизането на 8-и сезон на сериала “Приятели ” стотици девойки молеха фризьорите да им създадат прическа „ като на Рейчъл “.  Но през днешния ден копнежът за 90-те донесе със себе си нова мода и Хейли Болдуин сполучливо повтори тази прическа.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР