Мобилна станция на Министерството на околната среда (МОСВ) измерва вредните

...
Мобилна станция на Министерството на околната среда (МОСВ) измерва вредните
Коментари Харесай

Сложиха станция да мери дали ТЕЦ Бобов дол замърсява въздуха

Мобилна станция на Министерството на околната среда (МОСВ) мери нездравословните излъчвания и запрашване в региона на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Станцията пред кметството в Големо село ще остане включена до 18 март, сподели кметът на селото Васил Васев.

Замерването за нездравословни излъчвания при работата на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " се прави регулярно, четири пъти в годината съгласно комплексното позволение, а при постъпили сигнали и случайно.

В случая замерванията са рутинни, а индикаторите се афишират по-късно, разясни кметът на Големо село Васил Васев.

" Измерваме запрашеността на територията на селото. Тя е в мониторинг. Имаме четири пъти измервания в годината и с тази цел годината стартира от март месец - пролет, лято, есен, зима. Това е пролетното замерване ", разясни той.

Преди няколко години локалните хора желаеха монтиране на екран край централата, на който да се изписват във всеки един миг индикаторите за възможни нездравословни излъчвания.

Това не е направено, само че подобен надзор може да се реализира по електронната система на уеб страницата на централата, разясняват от управлението на сдружението.

Пътуващи по направлението Кюстендил - Дупница преди няколко дни видяха обагрен в жълто дим от комините на ТЕЦ-а. Качваха и фотоси по мрежата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР