Мобилен екип от болница Св. Анна е придружил тежко пострадало

...
Мобилен екип от болница Св. Анна е придружил тежко пострадало
Коментари Харесай

Екип от болница Св. Анна летя до Кишинев с тежко пострадало до Варна дете

Мобилен екип от болница " Св. Анна " е придружил тежко потърпевшо 14 годишно момче до Кишинев, оповестиха от болничното заведение. 

Д-р Иван Желяпов и доктор Веселин Велчев - реаниматори-анестиолози от УМБАЛ „ Св.Анна “ - София АД, прелетя над няколко страни, с цел да реализира сполучлива животоподдържаща задача с тежко потърпевш пациент.

14 годишно момче от молдовски генезис е потърпевшо доста тежко при рухване в басейн в хотел покрай Варна. Вследствие на рухването детето е с счупени 2 и 3 шиен прешлен, мозъчен оток, тежко инфектиране на белите дробове, счупени ребра.

Родителите са поискали момчето да бъде превозено незабавно до Републиканска детска неврохиругическа клиника „ Майка и дете “ в Кишинев. Те избират екип, който да поддържа живота му по време на целия полет, точно от КАИЛ на УМБАЛ „ Св. Анна “-София АД.

Екипът е доста умел и е взел участие в над 30 сходни задачи в Азия, Африка и Европа. Мисията на двамата лекари приключва с триумф в Кишинев, където детето е поето от молдовски лекари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР