Мнозинството в правната комисия разреши предизборните партийни събития на закрито

...
Мнозинството в правната комисия разреши предизборните партийни събития на закрито
Коментари Харесай

ДПС предложи, ГЕРБ прие: При партийни събития на закрито ще важат правилата за театрите

Мнозинството в правната комисия позволи предизборните партийни събития на закрито да се организират по противоепидемичните правила, които важат за културните институции. Предложението беше направено от Движение за права и свободи сред двете четения на поправките в закона за изключителното състояние, с които се дава опция на поставените под карантина да гласоподават с преносими секции.

В сряда правната комисия прегледа на второ четене промените. По време на дебатите от ГЕРБ одобриха концепцията на Движение за права и свободи при партийните мероприятия да важат противоепидемичните ограничения за театри, концерти и кина. В момента те са позволени при запълване на най-много 30% от местата при съблюдаване на отдалеченост от 1.5 м.

Преди ръководещите да се съгласят с концепцията Йордан Цонев от Движение за права и свободи акцентира, че няма значение дали хората ще са на спектакъл или ще са в зала по време на предизборна акция. Той добави, че в случай че този текст не бъде признат, то просто всички партийни събития по време на предизборната акция ще бъдат обявявани като концерти.

Поправките ще бъдат прегледани на второ четене в пленарната зала в четвъртък.

Все отново няма ЦИК да взема решение за здравните ограничения
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР