Мнозинството в парламента отново не събра кворум, за да започне

...
Мнозинството в парламента отново не събра кворум, за да започне
Коментари Харесай

Нов бойкот в на БСП и ДПС в парламента провали заседанието

Мнозинството в Народното събрание още веднъж не събра кворум, с цел да стартира работа. Днешното съвещание на депутатите още веднъж е провали.
 Цветанов призна: Осигуряването на кворум е предизвикателство  Българска социалистическа партия няма да се записват в Народно събрание до оставката на Симеонов. Мнозинството едвам събра кворум
Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отново бойкотираха регистрацията при започване на съвещанието. Двете обединения са подготвени да не вземат участие в събирането на кворума, до момента в който вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка поради думите му за “кресливи дами ” с “уж заболели деца ” по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания.

" Ако Валери Симеонов не подаде оставка, явно ще би трябвало да подаде оставка Бойко Борисов ", сподели през днешния ден депутатът от левицата Румен Гечев.

От ДПС пък подчертаха, че желаят оставката не на едни, а на двама вицепремиери. " Разбирам вашия интерес към нас. Сигурно е обвързван с нашето изискване към министър-председателя да в профил вицепремиера Валери Симеонов. Мисля, че и господин Симеонов, и господин Каракачанов като нови депутати ще обезпечат кворума ", сподели Хамид Хамид. 

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов разгласи, че на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи би трябвало да бъдат наложени санкции поради решението им да не се записват.

" Ние сме потвърдили, че можем да се организираме, с цел да осигурим болшинството в Народното събрание, респективно кворума. На идващото съвещание ще имаме оптимална организация. Няма да има хора, които да боледуват, няма да има хора, които да са командировани ", сподели той.

" Обединените патриоти " пък оповестиха, че задачата на бойкотирането била съсипия. " Българска социалистическа партия и ДПС ще продължат по същия метод, само че мисля, че през това време хората, които отсъстват, ще дойдат и ще си бъдат на местата ", сподели Валентин Касабов.

При първия опит за събирането на кворум се записаха единствено 110 народни представители, при втория бяха 114, а при третия -115. Според правилника за работа на Народното събрание съвещанието може да стартира, единствено в случай че се записват повече от половината народни представители, които общо са 240. 

Следващото съвещание на депутатите ще бъде изключително и ще се организира във вторник. На него народните представители ще прегледат на първо четене държавния бюджет за следващата година. От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не споделят дали тогава ще се записват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР