Мнозинството в Народното събрание прекрати правомощията на депутата от Има

...
Мнозинството в Народното събрание прекрати правомощията на депутата от Има
Коментари Харесай

НС прекрати правомощията на депутата Александър Тодоров, предложен за шеф на тотото

Мнозинството в Народното събрание приключи пълномощията на депутата от „ ИТН “ Александър Тодоров след остро оборване от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Тодоров  е препоръчаният от спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор.

Вчера Софийски градски съд спря вписването на новото управление на тотото след тъжба на остарялото управление, което се базира на несъгласие на закона.

Пред организацията по вписванията депутатът от Има Такъв Народ Александър Тодоров е заявил, че не заема висша държавна служба макар, че за такава се счита длъжността на депутат.

От ГЕРБ желаеха прокуратурата да се самосезира и не участваха в гласуването за освобождението на Александър Тодоров. Депутатката от ГЕРБ Дани Каназирева съобщи, че въпросът е кардинален:

„ Порочният модел, който се постанова е разпределение на постове, без значение на каква цена и без вземане предвид нито с конституция, нито със закони “.

Депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид също насочи остри рецензии.

„ Младият сътрудник ли е отговорен, този министър или всички тези, които го пратиха този човек за министър? Приятелю, изчакай един ден, няма проблем, не бързай за идващия тираж, едната шестица ще я изтървем “. 

В отбрана на съпартиеца си Ива Митева от Има Такъв Народ уточни.

„ Той е задължен в едномесечен период от подаване на декларацията да предприеме нужните дейности за премахване на несъвместимостта “.

Дани Каназирева отвърна:

„ Този 30-дневен период, с цел да отстраните несъвместимостта, първо би трябвало да се заявява тази несъответственост и едвам тогава да се в профил в 30-дневният период “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР