Мнозинството от европейците, които са представители на поколението Z, смятат,

...
Мнозинството от европейците, които са представители на поколението Z, смятат,
Коментари Харесай

Проучване: Мнозинството от поколението Z смята, че бъдещето ще става все по-лошо

Мнозинството от европейците, които са представители на поколението " Z ", считат, че животът им ще бъде по-лош от този на родителите им, съобщи ДПА, като се базира на изследване по поръчка на немската организация " Туристик юниън интернешънъл " (ТЮИ), оповестено през днешния ден.

През март тази година компанията за проучване на настройките " Югав " организира изследване измежду 7085 младежи на възраст сред 16 и 26 години по поръчка на фондация ТЮИ и откри, че 52% от тях са песимистично настроени за бъдещето си.

В годишното изследване участваха представители на Англия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Испания и Полша .
Едва 22% от тях считат, че ще бъдат по-добре обезпечени от родителите си. Макар че единствено 10 % се доверяват на политическите партии, 73% въпреки всичко считат, че гласуването на избори е техен цивилен дълг.

Докато в предходни изследвания младите германци и поляци са били по-оптимистично настроени от своите европейски съседи, в този момент те са по-скоро песимистично настроени, откри " Югав ".

Социологът Торстен Фас от Свободния университет в Берлин, който е началник на изследването, разказа резултатите като отражение на постепенна наклонност, а не като реакция на съответни фактори, като да вземем за пример пандемията от ковид или съветската инвазия в Украйна.

" Отношението на младите европейци към живота става все по-мрачно и по-мрачно. Гледайки в вероятност, това значи, че ненадейно превръщане на наклонността не е доста евентуално ", сподели специалистът.

Поколението " Z " обгръща хората, родени сред края на 90-те години на 20-и век и тези, родени малко след 2010 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР