Мнозинството от американците искат Доналд Тръмп незабавно да подаде оставка.

...
Мнозинството от американците искат Доналд Тръмп незабавно да подаде оставка.
Коментари Харесай

57% от американците искат незабавно отстраняване на Тръмп

Мнозинството от американците желаят Доналд Тръмп неотложно да подаде оставка . Това демонстрира изследване, извършено от института за проучвания на публичното мнение Ipsos, предоставено от организация Reuters.

Данните от допитването демонстрират, че 70% от интервюираните не утвърждават държанието на Тръмп преди безредиците, довели до щурма против постройката на Конгреса. 57% считат, че той неотложно би трябвало да бъде отхвърлен от президентския пост.

Освен това, седем от 10 гласоподаватели, дали своят вот за Тръмп на изборите през ноември 2020 година, обявиха, че не одобряват дейностите на тълпата, която атакува Капитолия.
 Twitter блокира профила на Тръмп вечно
Twitter блокира профила на Тръмп вечно

Заради риск от по-нататъшно подбудителство към принуждение...

Междувременно определеният президент Джо Байдън изиска детайлно следствие на невиждания взлом против Конгреса. По думите му, вандалските дейности са получили " дейна поддръжка от настоящия президент на Съединени американски щати ". Той показва също, че би трябвало да се обясни за какво системите за сигурност не са съумели да реагират уместно против нападението.

Байдън декларира също, че в щурма против постройката на Конгреса са взели участие " бандити, метежници, десни екстремисти и антисемити ", а отговорните би трябвало да бъдат подведени под правосъдна отговорност.

" Те са терористи , вътрешни терористи " , акцентира определеният президент.
 40 души с обвинявания за вандализма в Капитолия, един изиска преводач от съветски
40 души с обвинявания за вандализма в Капитолия, един изиска преводач от съветски

Обвинени са в нелегално навлизане в държавна благосъстоятелност...

Припомняме, в Конгреса се приготвя на Тръмп. Председателят на Камарата на представителите Нанси преди края на мандата му на 20 януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР