Мнозинството няма да се разпадне, но е доста вероятно след

...
Мнозинството няма да се разпадне, но е доста вероятно след
Коментари Харесай

Доц. Борис Попиванов: Доста вероятно е след местните избори ГЕРБ да поиска повече власт

" Мнозинството няма да се разпадне, само че е много евентуално след локалните избори ГЕРБ да изиска повече власт ", предвижда пред политологът и академични учител доцент Борис Попиванов.

Според него ГЕРБ е напът да потвърдят превъзходството си в локалната власт в множеството регионални центрове на България:

" Най-интересният и най-несигурният конфликт се обрисува да бъде в София. На множеството други места ГЕРБ има все по-силни шансове. Което значи, че след локалните избори болшинството няма да е изправено пред разпад, а пред преформулиране на салдото сред сътрудниците ".

Политологът акцентира, че ПП-ДБ не имат силата и волята да опълчват действителна опция на ГЕРБ по места:

" Нивото на локалните им структури е ниско. Амбицията им да покажат нещо по-различно в локалната власт не наподобява на този стадий мощна. София е основен конфликт, само че обстановката сега е неразбираема, а преди 6 месеца не изглаждаше по този начин. Преди 6 месеца изглеждаше като че ли ПП-ДБ изрично преобладават в София. С кандидатурата на Васил Терзиев и с лансирането на негова опция, която се съмнява точно в неговите морални и политически качества, имам поради Вили Лилков, с класическата игра на ГЕРБ и Бойко Борисов да пазят до последния миг името на своя претендент. Всичко това прави софийските избори, които бяха надали не сигурна победа на така наречен Промяна, несигурни и вършат нещата да са на кантар. Нещо, което в цялост с националната политика на ПП-ДБ, демонстрира серия от тежки политически неточности. От три месеца насам те непрекъснато отстъпват пред ГЕРБ и дават нови и нови шансове на своите сътрудници ".

Попиванов предвижда, че в новия политически сезон ПП-ДБ ще бъдат насочени към антипрезидентски дейности:

" Едното направление е смяната в Конституцията, другото - желанията за смени в службите за сигурност, третото е за неща, които към момента не са изцяло ясни - примерно квотите на президента в разнообразни регулатори. Всичко това не дава мотиви да мислим, че ще се възцари естетика сред двете страни на бул. " Дондуков ". Дори в противен случай - войната, която на всички фронтове този кабинет се пробва да започва, продължава ".

По думите на политолога до идната през март ротация на Николай Денков с Мария Габриел няма да има разтърсвания в държавното управление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР