Мнозинството депутати в Народното събрание отхвърли законодателната програма, предложена от

...
Мнозинството депутати в Народното събрание отхвърли законодателната програма, предложена от
Коментари Харесай

БСП връща мандата на президента неизпълнен, отиваме на предсрочни избори


Мнозинството депутати в Народното събрание отхвърли законодателната стратегия, препоръчана от Българска социалистическа партия. Тя трябваше да служи като основа, върху която да стъпи последващо държавно управление в границите на сегашния парламент.

Вчера след съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия водачът на партията Корнелия Нинова заяви, че ще внесат за гласоподаване в Народното събрание програмата. Обявено бе, че в случай че получи поддръжка, ще предложат Асен Василев за претендент за министър председател.

Ако програмата не срещне поддръжка на най-малко 121 депутати, ще бъде върнат несбъднат мандатът за сформиране на държавно управление.

Това беше тест за българското общество. Разработихме стратегия, в която беше записан изборът за ръководител на Бойко Рашков, приемането на измененията за КПКОНПИ и нов ръководител на КЕВР. Отговорността ще се носи от тези, които отхвърлиха програмата. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане извадиха законодателната стратегия от дневния ред на Народното събрание, съобщи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание Георги Свиленски.

Българска социалистическа партия връща мандата на президента Радев незипълнен, като ще се проведат предварителни избори.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР