Мнозинство от 52 на сто от белгийските граждани се обявява

...
Мнозинство от 52 на сто от белгийските граждани се обявява
Коментари Харесай

Проучване: Мнозинството в Белгия се обявява за авторитарно управление

Мнозинство от 52 на 100 от белгийските жители се афишира за властническо ръководство и отпадане на демократичните институции, сочат данни от социологическо проучване, показано в локалните медии, предава Българска телеграфна агенция.

В средите на това болшинство 89 на 100 поддържат връщането на смъртното наказване. Уточнява се, че делът на подкрепящите смяна на държавното устройство пораства и от 52 на 100 преди пандемията, доближава до 66,2 на 100 през юли предходната година.

Същевременно понижава с един % (до 21,9 на сто) делът на жителите, които желаят " намерено общество " с в действителност демократично ръководство.

В края на предходната година медиите показаха изследване, съгласно което в северната белгийска област Фландрия крайните националисти от партията " Влаамс беланг " (Фламандски интерес) към този момент са първа политическа мощ с 25,5 на 100 поддръжка, изместват умерените националисти от Нов фламандски алианс (22 на сто) и се обрисуват като допустима най-голяма група във Федералния парламент.

В южната област Валония комунистите от Белгийската работническа партия също не престават да бележат растеж от няколко % и доближават поддръжка от 13,6 на 100, до момента в който първи са социалистите с 21,6 на 100.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР