Мнозина смятат котките за животни, които не са в състояние

...
Мнозина смятат котките за животни, които не са в състояние
Коментари Харесай

Тъгуват ли котките за стопаните си, докато тях ги няма?

Мнозина считат котките за животни, които не са в положение да се привържат към човек и да изпитват каквито и да е усеща. Смята се, че котките могат да имитират възприятията си в името на операцията с цел да получат храна или да поиграят. Следователно много хора считат, че това са подли, хитри и лукави животни.

Това в действителност не е тъкмо по този начин

Котките могат да обичат и то доста! Може да не го демонстрират изцяло, само че възприятията им са откровени и чисти.

За да се потвърди това, учните решили да проведат серия опити. В къщата били инсталирани камери, а притежателят се заел с работата си. Това било направено за да се разбере какво прави котката в отсъствието на стопанина си.

Резултатите били удивителни.

Котката взела обичаната си играчка и 35 минути търсела стопанина си, с цел да му я даде. И когато той се прибрал, тя се свила в ръцете му.

Учените открили, че котките могат да изпитват безпокойствие от разлъка и това е изключително постоянно срещано при котки, които имат несъразмерна обвързаност към стопаните си. Тревожността от разлъка може да наподобява като деструктивно и търсещо внимание държание и може да бъде разпознато по следните признаци:

Вече не употребява тоалетната си Прекарва огромна част от времето в скимтене Унищожава битови предмети Усилено търси вниманието на собственика Качване на килограми

Изследванията демонстрират, че котките са способни да развият обвързаност към стопаните си. Връзката може да не наподобява като връзка сред човек и куче, само че бъдете сигурни, че вашето животно прави оценка всяка една грижа, която полагате за него, като ви подарява с обичта и спокойствието, което заслужавате.

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР