Мнозина биха искали да станат част от британското кралско семейство.

...
Мнозина биха искали да станат част от британското кралско семейство.
Коментари Харесай

15 фактa за живота на британското кралско семейство, в които трудно можем да повярваме

Мнозина биха желали да станат част от английското кралско семейство. Вниманието на целия свят, многото прислужници, бижутата, дворците и другите наслади на аристократите – това не е ли приказка?

Всички обаче не помнят, че да бъдеш в цялостна визия за милиони хора и непрекъснато да поддържаш марка може да бъде необикновено мъчно. Животът на кралските хора е зависещ на регламенти и от време на време е изпълнен с в действителност странни условия, които би трябвало да се съблюдават.

Ние взехме решение да ви предоставим неповторими обстоятелства от живота на английската аристокрация и ни стана ясно, че към момента не знаем доста неща за нея.

1. Принцеса Даяна трябваше да играе основна роля във втората част на „ Бодигард “ с Кевин Костнър. Планирана е сцена на целувка, само че самият филм не излезе заради трагичната гибел на лейди Ди през 1997 година при автомобилна злополука в Париж.

По сюжет връзките сред основните герои прерастват в сантиментални, когато телохранителят е инструктиран да пази принцесата от папараците.

2. По време на пътувания Елизабет II и синът й Чарлз са съпроводени от доктор от английския кралски флот, който би трябвало да носи контейнер с тяхната кръв. Тази мярка е нужна при положение на незабавно преливане.

3. Мидите, раците, омарите, скаридите, а също и чесънът са неразрешени в Бъкингамския замък, защото морските животни са алергени, а чесънът има неприятна миризма. Сега обаче единствено кралицата се придържа към това предписание.

4. В Кулата на Лондон постоянно би трябвало да живеят 6 гарвана. Тази традиция е стартирана от крал Чарлз II. Той вярвал в остаряла легенда, съгласно която, в случай че гарваните изоставен Кулата, кралството ще падне.

5. След известния пожар от 1666 година съвсем всички птици са изтребени, само че с помощта на предсказанието гарваните са взети под протекция. Те се смятат за част от кралското семейство, имат прислужници и специфичен надзорник. Освен това птиците са публично включени в редиците на кралската войска.

6. Преди да стане част от кралското семейство, като дете, Кейт Мидълтън живее със фамилията си в Аман, Йордания. Бащата на бъдещата херцогиня Майкъл Мидълтън работи като управител на British Airways и по работа се озовава в Близкия изток.

Тогава Кейт беше на 2 години, само че тя към този момент ходеше на детска градина и с изключение на британски, учеше арабски. Семейството Мидълтън е живяло в Йордания съвсем 3 години.

7. По време на откриването на нова сесия на Парламента кралицата би трябвало да вземе пленник – един от членовете на Парламента, който ще бъде охраняван от личния състав на Бъкингамския замък през цялата гала.

Тази традиция се появи заради обстоятелството, че преди монарсите и Народното събрание, меко казано, не се разбираха. Сега всичко е умерено, само че никой няма желание да трансформира нещо.

8. Кралица Елизабет II, тогава 21-годишната принцеса Елизабет, се омъжва за принц Филип на 20 ноември 1947 година в сватбена рокля, купена с купони. Тя съзнателно не се възползва от опциите си, защото в следвоенния интервал цялата страна постепенно „ се издигаше “ от руините.

9. Короната на Елизабет ll е самата диадемата на крал Джордж IV, основана през 1820 година по искане на самия крал. Украсена е с 1333 диаманта с общо тегло 320 карата (64 г), в това число 4-каратов жълт елмаз.

По продължение на основата има 2 влакна с перли. Първоначално горната нишка е имала 86 перли, а долната – 94, само че през 1902 година броят на перлите е изменен на 81 и 88.

10. За да се избегне разстройване във прохладно време, на всичките поли на кралица Елизабет II са окачени дребни тежести

11. Кралицата стана първият монарх в историята, изпратил имейл, като го направи още през 1976 година.

12. Първоначално принцовете Уилям и Хари трябваше да се споделят ​​Артур и Алберт, както искаше татко им Чарлз, само че лейди Даяна настояваше за Уилям и Хари, въпреки че Артур и Алберт са вторите имена на принцовете.

13. Кралица Елизабет II е кръстница на 30 венценосни кръщелника.

14. Кейт Мидълтън е родственик на Джордж Вашингтон.

15. На Коледа кралското семейство има за традиция да си подарява смешни дарове. Например, Меган Маркъл подари на кралицата играчка – пеещ хамстер. Но с изключение на заниманието, кралската двойка – Елизабет II и принц Филип, би трябвало да помнят задължението си. Те изпращат към 750 коледни картички на държавни глави, водещи политици, водачи на Общността и членове на фамилията.

16. Преди и след коледната вечеря всички членове на кралското семейство би трябвало да се претеглят. Тази остаряла традиция е въведена от крал Едуард VII към 1900г. Той беше доста обезпокоен, че някой ще остане гладен след луксозното посрещане.

17. Кралицата има право да разпусне сегашния парламент както във Англия, по този начин и в Австралия и Канада.

18. Принцеса Даяна подари на сина си принц Уилям невероятна изненада за 13-ия рожден ден. Когато разбра, че синът й е вманиачен по Синди Крауфорд, тя предложения красивата манекенка в Двореца в Кенсингтън.

19. Най-необичайните трофеи, които Елизабет II носи, са херцогът на Ланканстър и херцогът на Нормандия.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР