Множеството жертви на пътни инциденти в България, доведоха до честата

...
Множеството жертви на пътни инциденти в България, доведоха до честата
Коментари Харесай

Над 80% от шофьорите нарушават закона, само половината са глобявани

Множеството жертви на пътни произшествия в България, доведоха до честата приложимост на израза " Война по пътищата ". Резултатът от извършено изследване от страна на " Съюзът на българските автомобилисти " демонстрира, че над 80% от водачите нарушават Закона за придвижване по пътищата, само че единствено половината са глобявани за това .
Данните от изследването показа ръководителят на СБА инж. Емил Панчев през днешния ден, по време на специфичен форум-дискусия „ Заедно за по-безопасни пътища “, извършен измежду членове и клиенти на организацията.
Той обърна внимание, че задачата на изследването е била да изследва настройките към сигурността на придвижването и ограниченията за попречване на злополуките. В него са се присъединили над 6000 дейни водачи.
" Като цяло, решението на трагичната обстановка по пътищата интервюираните виждат в съчетанието сред засилен надзор и увеличени наказания " – разгласи Панчев по време на форума.
Над 83% от интервюираните считат, че Пътна полиция би трябвало да ускори контрола по пътищата. 54% от интервюираните считат, че глобите би трябвало да бъдат увеличени.
По отношение на експанзията по пътищата , ежедневно я срещат водачите до 50 години, столичаните и висшистите. Около 30% от интервюираните са свидели на експанзия на пътя ежедневно. Само 3,6% не са ставали очевидци на експанзия на пътя.


Друг въпрос от анкетата е обвързван с нарушаванията, които водачите си признават, че правят на пътя. Едва 18% от всички интервюирани показват, че през последния месец не са правили нито едно нарушаване.
Превишаването на скоростта, използването на телефон в придвижване и незакопчаването на защитен колан са най-често признаваните „ провинения “ от водачите.
След приложимост на алкохол, зад кормилото сядат хора до 25 години, от София и с дребен стаж. Близо половината от нарушителите в никакъв случай не са били глобени от Пътна полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР