Множество граждани се събраха на площада в квартал “Бенковски, за

...
Множество граждани се събраха на площада в квартал “Бенковски, за
Коментари Харесай

Стотици отбелязаха Тодоровден с кушия в квартал “Бенковски”

Множество жители се събраха на площада в квартал “Бенковски ”, с цел да отпразнуват Тодоровден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Празникът протече в две елементи - тържествено посрещане на конете на площада в кв. " Бенковски ", а по-късно и конни надпревари на стадиона.

По време на тържественото разкриване жителите посрещнаха 16-те жребеца и техните ездачи. Сред четириногите участници бяха Леонка, Аркан, Легенда, Пърси, Полис, Персона, Палома, Панама и други

В откриването на празника се включиха фолклорният отбор към читалище " Георги Бенковски ", както и „ Конна полиция “ ОСПС-СДВР. По време на тържествения обред на площада се състоя и " зареждане на конете " с овес, а ездачите пробваха наложителните питка и сол.

Младши контрольор Ана Чернева от „ Конна полиция “ ОСПС-СДВР сподели, че към момента се учи в ездата, и през днешния ден е с кон на име Персона. Чернева изясни пред БГНЕС, че при тях са подбрани коне със спокоен манталитет и ездачите се сработват с животните.

“За да работиш в " Конна полиция ", би трябвало да обичаш тези животни. Това е просто наложително, нямаш ли желанието да се докоснеш до тях, няма по какъв начин да се получат нещата ”, счита тя. Според нея всяка специалност си има своите позитивни и негативни неща, само че работата с животните е характерна. “Миналата година оказахме подпомагане на гранична полиция за битка с миграционния поток ”, сподели още Чернева, и дефинира работата си на границата като доста забавна.

Празникът продължи със надпревари и демонстрации на стадиона в квартала. Всички присъстващи бяха възхитени от синхрона сред конете и ездачите. „ Конна полиция “ ОСПС-СДВР извърши извънредно забавна проява, в която демонстрираха по какъв начин спомагат на чиновниците на реда при съществуване на вълнения. На публиката беше показано образно и по какъв начин разделянето на огромна навалица на две елементи оказва помощ за възпирането и преодоляването на вълнения.

Пред събралите се стотици хора, „ Конна полиция “ ОСПС-СДВР сподели и уменията на ездачите да употребяват саби, до момента в който яздят.

Победител в надпреварата по прескачане на трудности пък бе Димитър Милушев с неговия кон Аркан.

След края на демонстрациите, публиката имаше опция да погали конете, взели участие в надпреварата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР