Многопрофилната болница Рахила Ангелова в Перник премина в нормален режим

...
Многопрофилната болница Рахила Ангелова в Перник премина в нормален режим
Коментари Харесай

МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник възстанови плановия прием и операции

Многопрофилната болница „ Рахила Ангелова ” в Перник мина в естествен режим на работа. Възстановени са плановият банкет и плановите интервенции. Всички отделения като се изключи „ инфекциозно ” са отворени, заяви шефът доктор Анатоли Митов.

Въпреки затихването на епидемията, с цел да се предотврати нова вълна хората би трябвало да се имунизират, е безапелационен доктор Митов.

„ Ваксината може би няма да ни отбрани от последващо заразяване от вируса, аз бях образец в тази посока. С две ваксини „ Пфайзер “ се разболях, само че хубавото в цялата тази работа е, че това протича по-късно доста леко, т.е. значимо е имунизирането “, сподели доктор Митов.

За целия интервал март, април и май в района са направени 23 605 ваксини, което е доста малко, сподели изпълняващия длъжността шеф на РЗИ доктор Стела Димитрова. В началото, ползата към имунизациите е бил доста огромен, само че в този момент има сензитивен спад. Във връзка с идните на 11 юли избори здравните управляващи предлагат хората, ангажирани с тях да се имунизират.

„ За СИК и РИК имаме от всички типове ваксини, и четирите, като най- добре ще бъде „ Янсен ”, защото тя е с еднократна апликация и има още време, с цел да могат да изградят имунитет ", сподели доктор Димитрова.

Тя заяви, че за изборите на 4 април, ваксини са си сложили към 1/3 от членовете на СИК.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР