Многократните световни и европейски шампионки - сестрите Арина и Дина

...
Многократните световни и европейски шампионки - сестрите Арина и Дина
Коментари Харесай

Арина и Дина Аверина вдигат нивото на Гран При в Москва

Многократните международни и европейски шампионки - сестрите Арина и Дина Аверина, ще вземат участие на шампионата Гран При по художествена гимнастика в съветската столица Москва, който ще се организира от 19 до 21 февруари. Това съобщи за ТАСС старши треньорът на националния тим и президент на съветската федерация Ирина Винер-Усманова.

Турнирът в Москва ще бъде първото интернационално съревнование по художествена гимнастика за 2021 година.

" В надпреварата ще вземат участие гимнастички от 23 страни, а Русия ще бъде показана от Арина и Дина Аверина, Лала Крамаренко, Екатерина Селезньова и Анастасия Симакова. Още една прелест ще бъде избрана след последната подготовка, а за място се борят Анастасия Гузенкова и Даря Трубникова ", сподели още Винер-Усманова.

" Ние получихме позволение за наличието на фенове в залата на 50 % от потенциала. В момента се продават билети ", добави тя.

Четирикратната международна шампионка Александра Солдатова, която в края на декември предходната година приключи спортната си кариера, ще взе участие с демонстративно осъществяване в последния ден на шампионата в Москва.

" В последния ден на надпреварата няма да има обичайната церемония, а ще има демонстративно осъществявания. Александра Солдатова, сестрите Арина и Дина Аверина, мисля, че и те ще вземат участие. Публиката ще види осъществявания и на други гимнастички, в това число от чужбина, които имат съчетания за шоупрограма ", сподели Винер-Усманова.

" Каква е разликата сред церемония и демонстративни осъществявания? Галата се провежда постоянно от домакините, тя има съществена тематика, която минава като алена нишка от началото до края през всички представления, в това число демонстративните. Тази година няма да организираме церемония, тъй като прекалено много хора са забъркани в нейната организация ", добави тя.

Европейското състезание по художествена гимнастика тази година ще се организира в морската столица на България - Варна, от 9 до 13 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР