Многохиляден протест, организиран от партия “Алианс за единство на румънците

...
Многохиляден протест, организиран от партия “Алианс за единство на румънците
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу управляващите в Румъния

Многохиляден митинг, проведен от партия “Алианс за единение на румънците ” (АЕР) се организира и в този час в центъра на Букурещ. Над 5000 души се събраха пред постройката на Народното събрание към 16:00 ч. и скандираха: “Долу ръководството на предателите ”, “Национално-либералната (НЛП) и Социалдемократическата партия (СДП) - една и съща бедност ”, “Страхувайте се, народът се надига ”.



Демонстрантите развяваха плакати с надписи, като: " През '89 година външният ни дълг беше 0, за предходната година е 137,2 милиарда евро ", " Настоящата коалиция узакони кражбите ”, " Долу държавното управление на мафиотите ”, " Чужденците ни стъпкаха ”, " Демокрацията е неистина ”, " Искаме монархия в Румъния ".

Голяма част от партийните симпатизанти дойдоха с рейсове до " Площада на конституцията " пред постройката на Народното събрание в Букурещ, а по-късно се насочиха към университета. По-късно те ще минат през Площада на успеха и централите на СДП и НЛП. Сред стачкуващите има хора от Бузъу, Васлуй, Сибиу, Брашов, Негрещи, Хунедоара и други елементи на страната. 

“Основната причина за демонстрацията е да спре унижението, на което европейските институции ни подложиха ", съобщи водачът на " Алианс за единение на румънците " Джорджe Симион. Той призна, че митингът е иницииран под мотото “Ние не предаваме страната си ”.



Местните медии означиха, че този девиз е стартиран през 90-те години от някогашната политическа полиция Секуритате. 

“Тук сме през днешния ден, с цел да се борим за националните си ползи, за конституционните си ползи, с цел да защитим децата си. Борим се за нашата национална сигурност. AЕР е придвижването, което изкарва на напред във времето потребността от здравословна и градивна смяна на обществото. Искаме да можем да предложим на децата си едно същинско европейско бъдеще. Преди всичко национално достолепие ”, съобщи за Българска телеграфна агенция Елена Нъстасу - координатор на партията в община Бузъу. 

“Излязохме на улицата поради децата на Румъния, поради горите, поради фирмите, които към момента принадлежат на румънската страна, само че и поради всички други запаси, които желаят да откраднат от нас. Ден след ден, посредством всички антинационални и антисемейни политики, които се предизвикват от депутатите, Румъния, която всички познавахме, изчезва. Всеки румънец би трябвало да си зададе въпроса в коя страна желае да живее ”, разяснява депутатът Рингу Дъмуряну. 

Планирано е митингът да продължи до 20:30 ч., а крайната му точка да бъде президентския замък " Котрочени ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР