Многобройни туристи от различни страни, включително и от България, се

...
Многобройни туристи от различни страни, включително и от България, се
Коментари Харесай

Хелоуин в замъка на граф Дракула в Трансилвания

Многобройни туристи от разнообразни страни, в това число и от България, се готвят да посрещнат Хелоуин в замъка на Дракула в румънското градче Бран, оповестява БГНЕС.

Заради мрачната популярност на румънския държател Влад Цепеш, именуван граф Дракула, мястото е изключително привлекателно за феновете на Деня на Вси светии. Специално за туристите са готови доста маски и вампирски аксесоари, с които посетителите да се приготвят за празника.

Тъй като замъкът Бран се намира единствено на три часа път от Русе, той е посещаван от доста българи, изключително през уикендите. Всъщност няма съответни доказателства, че Влад Цепеш е живял в него - по-скоро е употребил тъмниците му по време на османската окупация на Трансилвания.

Крепостта, издигната през 13 век от рицарите на тевтонския медал, е забавна с подземията, тесните извити стълби и секрети коридори. Интериорът, който може да се види вътре, е по-скоро завещание от румънската кралица Мария, а другите типове оръжия и доспехи внасят рицарски детайл в ситуацията.

За Дракула припомня стаята, в която има събрани разнообразни уреди за мъчения, а настрана е направена специфична експозиция, отдадена на инквизициите.

Във вътрешния двор се намира един забавен бунар - първичното му предопределение е било променено по искане на кралица Мария и в него е бил подложен асансьор, който е слизал 60 метра надолу подземен, до тунел към парка на замъка. Сега в кладенеца се пускат монети и банкноти.

Пред входа на крепостта пък може да се купят разнообразни сувенири, свързани с Бран и Дракула, а настрана производители продават локален кашкавал, бекон, вино и ракия.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР