Много ясно: комплиментите са нещо хубаво и всички обичаме да

...
Много ясно: комплиментите са нещо хубаво и всички обичаме да
Коментари Харесай

Внимание: обидно! Избягвайте на всяка цена тези комплименти

Много ясно: комплиментите са нещо хубаво и всички обичаме да ги получаваме. Но от време на време те са извънредно неуместни, тъй като бихме могли несъзнателно да засегнем някого. Ето кои 6 комплимента са безусловно табу!

1. Относно тежестта

Изречения като: „ Ей, ужасно! Стопил си сланинките! “, биха могли съществено да обиден индивида насреща. В последна сметка тук се прокрадва посланието, че преди в нашите очи другият е бил порядъчно затлъстял. Ето за какво е по-добре да се въздържате от коментар.

2. Относно усета за мода

Едни постоянно са облечени по последна мода, други избират спортното облекло, а трети – класическото. Някои пък се отнасят с цялостно равнодушие към стилните трендове. В никакъв случай не трябва да казвате на някого: „ Колко хубаво, че не се водиш по модата! “, тъй като това може да прозвучи като засегнатост. Дори в случай че облеклото на индивида насреща не е по вашия усет, не значи, че не схваща от мода. Има всякакви усети, изключително по въпроса за облеклата. Обидни са и фрази като: „ На мен не ми харесва изключително, само че на теб ти стои супер! “ Непременно ги избягвайте!

3. Относно възрастта

„ Уау, напълно не изглеждаш зле за възрастта си! “ Темата за възрастта е доста деликатна. С това доброжелателно изявление можем да съществено да нараним някого, без да желаеме. Другият би могъл да го изтълкува по този начин, все едно не го намираме за изключително прелъстителен.

4. Относно външността

„ Охо, на тази фотография от 2010 изглеждаш ужасно! “ И в това видимо благо изявление се съдържа жило. Другият може да го одобри като засегнатост към сегашната му осанка съгласно мотото: Преди си бил хубав, само че към този момент не. По-добре не навлизайте в тази рискова територия!

5. Относно държанието

И този „ комплимент “ е табу: „ Колко хубаво, че си запазил детското в себе си “. Той също съдържа скрита засегнатост. С него като че ли намеквате, че другият е прекомерно доверчив и детски. Нищо чудно, в случай че индивидът се почувства обиден.

6. Относно кариерата

По принцип е прелестно да те похвалят за целеустремеността. Но похвали от рода на: „ Браво на теб, че направи такава шеметна кариера! “ оставят горчив привкус. Означава ли това, че индивидът е минал през трупове, с цел да се издигне в службата? Че се е трансформирал в необмислен службогонец?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР