Много военни и политически наблюдатели смятат войната между Украйна и

...
Много военни и политически наблюдатели смятат войната между Украйна и
Коментари Харесай

Предварителните резултати от войната в Украйна за глобалната система

Много военни и политически наблюдаващи считат войната сред Украйна и Русия за повратна точка в историята на международната политика. Повечето наблюдаващи също считат, че украинската страна и нейният народ са главният фронт на настоящето световно съревнование – не като артист, а като обект на масата. Има няколко предварителни резултата, които могат да бъдат изведени от продължаващата война в Украйна.

На първо място, Съединени американски щати сполучливо консолидираха съюза НАТО и американското водачество над европейските страни. Докато държавите-членки възобновиха вярността си към алианса, някои страни, които не са членки, които усещат съветската опасност, започнаха да разискват вероятно участие в НАТО. Тази консолидация обаче не постави завършек на дълбоките търкания сред Съединени американски щати и страни от континентална Европа като Франция и Германия.

Перспективата на Франция

Исторически, Париж не желае нито дейно НАТО, т.е. американско водачество в Европа, нито мощна Германия, която нахлу във Франция два пъти през 20-ти век. Доскоро френските държавници смятаха „ милитаризирана Германия “ за алена линия за мира и стабилността на Европа.

Френското държавно управление обаче неотдавна стигна досега, в който би трябвало да избира сред двете. Като се има поради затихването на доверието към Съединени американски щати и възходящите търкания сред Съединени американски щати и европейските страни, Франция ще избра укрепването на Германия пред американската взаимозависимост.

Все повече и повече френски политици и учени стартират да мислят, че е невероятно да се сътвори военно ефикасен Европейски съюз без мощна Германия. Изглежда, че украинската рецесия е убедила френското държавно управление да се съгласи Германия да стане военна мощ.

Заплахата НАТО

Второ, съветското управление неведнъж е обяснявало, че Русия е инициирала нашествието в Украйна заради възходящата опасност от НАТО и Запада. Русия твърди, че нейната експанзия против Украйна е защитителен ход против западната опасност.

В този миг се очакваше, че незападните страни, по-специално Китай, ще поддържат Москва. Въпреки че Китай се счита за главен противник на американското управление, той не е и няма да активизира ресурсите си в поддръжка на Русия.

Тъй като Китай не е подготвен за политически и боен конфликт с водената от Съединени американски щати западна надмощие, той не желае да „ роди по-рано “ в опита си да поеме световното водачество. С други думи, с изключение на доста други фактори, времето на съветската инвазия не беше уместно за Китай да окаже поддръжка на Русия.

Трето, множеството районни сили от разнообразни елементи на света не са оказали цялостна поддръжка на западните страни, водени от Съединени американски щати, макар че множеството районни сили осъдиха съветската инвазия в Украйна, те избраха да останат „ релативно неутрални “ по отношение на украинската рецесия.

Повечето районни страни се стремят да понижат зависимостта си от световните сили и по този метод да усилят своята стратегическа автономност в днешната преходна световна система.

Новите типове войни

Четвърто, променените условия в отбранителните технологии и новият световен баланс на силите постановат разбъркване на карти, нови калкулации, нови форми на съюзи и нови типове войни.

Никоя районна власт не е птицата в ръката; никоя от тях няма да се съобщи елементарно на световните сили. Те ще продължат да играят съгласно личните си национални ползи.

Не на последно място, настоящето равнище на причинност прави наказването на всяка световна мощ контрапродуктивно. Всички европейски страни по един или различен метод пострадаха по време на украинската рецесия. Санкциите, наложени на Русия, нараняват освен съветската страна и нейния народ, само че и всички съветски сътрудници и клиенти.

Например, даже несвързани трети страни са засегнати, изключително от рецесията в хранителния и енергийния бранш по време на войната сред Украйна и Русия. Освен това украинските бежанци могат да основат разнообразни стопански, политически и обществени проблеми в цяла Европа в средносрочен или дълготраен проект.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР