Много внимателен анализ сме провели къде и в кои райони

...
Много внимателен анализ сме провели къде и в кои райони
Коментари Харесай

Вътрешният министър: МВР се опитва да проследи пътя на парите на купувачите на гласове

Много деликатен разбор сме провели къде и в кои региони има данни за избор, който постоянно се трансформира в компактни маси от популацията. Примерно 80% от гласоподавателите гласоподават за една партия, на идващите избори за друга и по този начин нататък, сподели още Демерджиев. По думите му Министерство на вътрешните работи се пробва да наблюдава пътя на парите, както и хората, които ги дават на лицата от престъпния контингент, които ги разнасят на гласоподавателите.

" Моето вътрешно разбиране е, че това няма да е последният лист. Ние желаеме да изпреварим идващите описи, в случай че има такива, и тези хора да бъдат герои в досъдебни производства, преди някой да ги е показал с пръст ", разяснява Иван Демерджиев. Той уточни, че структурите на Министерство на вътрешните работи към този момент събират цялата налична информация за глобените преди дни българи, която ще се проучва, като са дадени задания и насоки за спомагателна работа, а скоро ще има и резултати. Министърът добави, че " се опитваме да разтеглим кръга на хората, с които се работи и да не се ограничаваме до този лист ".

Да, има корупция в правосъдната система, съобщи Иван Демерджиев. Той означи, че сега единствените, които могат да проверяват магистрати, са следователите, а те са в системата на прокуратурата. Министърът прикани да се дадат пълномощия на ГДБОП да се бори с корупцията, в това число и във връзка с магистрати. " Гарантирам ви, че резултатите ще бъдат доста бързи и разнообразни ", добави той.

" Оказа се, че в системата на Министерство на вътрешните работи служители на реда могат да задържат и да проверяват служители на реда, обаче в системата на прокуратурата и съда не съм видял подобен случай. Там царува една омерта, в случай че мога по този начин да се изразя ", сподели още Демерджиев.

Ние сме изработили огромна част от тях. Аз ще приготвя една информация с тези, които сме внесли в прокуратурата. Информацията, която имаме е, че държавното обвиняване работи по тези случаи, разяснява Иван Демерджиев във връзка упованията му отпреди месеци за скорошни резултати по досъдебни производства, свързани със „ съществени политически играчи “.

По отношение на следствията за злоупотреби при градежа на части от Автомагистрала " Хемус ", министърът разяснява, че Министерство на вътрешните работи е свършило своята работа и в прокуратурата прави дейности. " Мисля, че връзката сред сдруженията, чиито ръководители бяха упрекнати, и избрани политически сили и тяхното управление, са извънредно видни и очевидни. ", добави той.

Вътрешният министър означи, че полицията работи и по други пътни обекти, като уточни, че " на всички места, стремежът да се бърза, с цел да се усвояват пари е забележим ". Той уточни, че сега се взимат ядки и от " Марица ", и от " Тракия ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР