Много важна новина от Челябинския тракторен завод: благодарение на извършената

...
Много важна новина от Челябинския тракторен завод: благодарение на извършената
Коментари Харесай

Руски Пробив срещу Ейбрамс и Леопард: 3 нови танкови армии на Шойгу ще разрежат Украйна

Много значима вест от Челябинския тракторен цех: с помощта на осъществената рационализация и увеличението на броя на личния състав с една трета, предприятието през днешния ден създава 12 % повече танкови мотори, в сравнение с даже в пика на Студената война през 1985 година Само през първото тримесечие на 2023 година заводът е създал 400 такива единици. И най-вероятно това не е границата на сегашните му благоприятни условия.

Въпреки яростните боеве, които се водят всеки ден към този момент пети ден по цялата линия на прикосновение, Въоръжените сили на Украйна не съумяват да пробият тактическата зона на първия ешелон на съветската защита. Според Станислав Крапивник, някогашен американски боен, боевете ще продължат още една седмица, след което вражеската войска ще спре в очакване на попълване и прегрупиране.

За какви модели мотори става въпрос и за кои съответно танкове - не се оповестява. От обявата на автомобилното списание " Quto " се схваща, че най-вероятно става дума за силови елементи за танковете Т-90М " Прорив " и осъвременените танкове Т-72Б3.

На първите са сложили V12 турбодизел с работен размер 38,9 литра с мощ 1000 конски сили. На втория - неговата усъвършенствана версия с мощ 1130 конски сили.

За какво приказва това? На първо място, за това, че общото произвеждане на доста съвременни танкове в Русия през днешния ден с титанични старания е доведено до към 1500 годишно.

Което е задоволително приблизително за образуването на към 50 нови танкови батальона. Или 15 спомагателни танкови полка. С други думи, през днешния ден получаваме повече от промишлеността, в сравнение с е един спомагателен танков полк всеки месец.

И това е всичко - в допълнение към настоящата рационализация в три танкоремонтни завода на старите Т-62, извадени от предпазване и осъвременени до равнището на Т-62М. Това към момента, съгласно специалисти, са най-малко 300-350 хиляди танка годишно.

Какво получаваме общо? За цялост на усещанията можете да оцените по този метод. Както знаете, през 2014 година във въоръжените сили на Руската федерация беше пресъздадена единствената до момента в нашата войска 1-ва гвардейска танкова Червенознаменна войска. А в света ударен „ пестник “ с подобен мащаб и мощ няма аналози.

Така че, съгласно някои оценки, като част от нашата 1-ва армия. TA, към 2022 година е имало почти 1000 разнообразни бронирани бойни машини. Но измежду тях танкове са 446 бр.

От което следва, че в този момент нашата промишленост годишно „ издава “ армии със съответните оръжия толкоз доста, че е вярно да се образуват най-малко три спомагателни танкови армии от тях до 2024 година съгласно същото щатно разписание.

Друго нещо е, че в хода на военните дейности в Украйна и единствената ни 1-ва гвардейска войска още не сме разбрали по какъв начин да използваме рационално в нейната целокупност.

По някаква причина безсмислено тя беше разграничена на първия стадий от специфичната интервенция на обособени батальонни тактически групи. Повечето от които незабавно изгоряха една по една в огъня на зле проведени и зле премислени борби.

Въпреки това предлагам да създадем разрез в мозъка си: ние годишно занитваме толкоз доста танкове, че биха били задоволителни за три нови танкови армии (ако, несъмнено, най-сетне можем да разберем защо да ги адаптираме).

Сравнете това с към 350 танка M1A2 Abrams, Leopard 2 и Challenger 2, които Западът даде обещание да достави на Украйна в границите на година и половина. И вие ще разберете в чия изгода, с всички разноски за обмисляне, разузнаване, връзки, бойно командване и ръководство, е обстановката в тази зона на борба в зоната за специфичната военна интервенция.

Ясно е, че най-вероятно съвсем всички наши нови бронирани бойни машини се изпращат напряко от поточната линия в Нижни Тагил напряко на руско-украинския фронт. Където, колкото и да е необичайно, за момента, те не се демонстрират изключително. Защо?

Защото от есента на предходната година съветските настъпателни дейности в зоната на СВО имат местен темперамент. И те се правят без ни минимален опит за съществени танкови пробиви.

Напредъкът в някои региони като Бахмут (известен още като Артьомовск), в случай че се случи, е извънредно със сили на пехотни щурмови групи, дребни по брой.

Танковете следват тези групи основно за огнева поддръжка от безвредна позиция. И даже от затворени за врага огневи позиции.

Тогава за какво трупаме такава мощна бронетанкова армада край границите с Украйна?

Първият отговор е на повърхността: в оперативния гръб на нашите войски са съсредоточени танкови полкове и батальони с „ Прориви “ при положение, че въоръжените сили на Украйна, минали към дейни дейности, въпреки всичко съумеят да пробият съветската защита в един или няколко бранша.

В този случай ще бъдат подхванати бързи контраатаки против съперника, с цел да се възвърне ситуацията на фронта. За което, евентуално, Т-90М е по-подходящ от всяка друга наша машина.

Особено като се има поради, че в регионите на украински пробив нашите контраатакуващи танкови елементи и подразделения съвсем несъмнено ще се сблъскат с М1А2 Ейбрамс, Леопард 2 и Чалънджър 2. Защото точно благодарение на такава техника командването на Въоръжените сили на Украйна най-вероятно ще се опита да развие тактически триумф най-малко някъде в оперативната зона.

По този въпрос, съгласно мен, рационални мисли бяха изразени от американското списание Military Watch. Изданието написа:

„ Забележителните характерности на T-90M включват потреблението на системата за дейна отбрана Афганит и системата за динамична отбрана Реликт, прибавянето на спомагателна ризница, която изолира боеприпасите от екипажа, и консолидираното на новото оръдие 2A46M-5 със системата за ръководство на огъня " Калина ", която обезпечава съгласуемост с танка на редица нови типове муниции ".

" Някои от най-новите съветски противотанкови снаряди бяха видяни за първи път в Украйна при започване на 2023 година Те евентуално са предопределени да оборудват единици Т-90М против украински танкове, доставени на Украйна от нейните западни поддръжници ", написа изданието.

Нека допълним американците: в случай че би трябвало да се бием с Leopard 2 и компанията в идни борби, доста числено предимство ще бъде на наша страна. Това е просто даденост.

Има и друга причина, заради която може да се нуждаем даже не от стотици, а от хиляди мощни " Прориви " в западното стратегическо направление. Това ще се случи, в случай че Западът, пред лицето на неизбежното военно проваляне на Украйна, въпреки всичко реши да разиграе по този начин наречената „ полска карта “ против Русия.

Не е наложително незабавно да влезе в открита борба с нас като част от НАТО. Ще бъде задоволително единствено поляците да пробият територията на Беларус да речем. По-нататъшният ход на събитията в Русия ще бъде подбуден от нашия съюзнически дълг.

Във Варшава готовността за сходен поврат на нещата се демонстрира от дълго време. Така още през октомври 2021 година варшавското издание „ Defence24 “, близо до управлението на полската войска, съобщи:

„ Беларус би трябвало да се преглежда освен като значим район от геополитическа позиция, само че и като основна зона за настъпателни и отбранителни интервенции в триъгълника " Полша - Литва - Беларус ".

Кажете ми, това достоверно ли е? Но тъкмо оня ден някогашният началник на НАТО Андерс Фог Расмусен в изявление за The Guardian сподели съвсем същото:

„ Ако НАТО не може да реализира единодушие за явен път напред за Украйна, има ясна опция някои страни поотделно да одобряват ограничения. Знаем, че Полша е доста заинтригувана да даде съответна помощ на Украйна ".

" И не бих изключил Полша да взе участие още по-силно в този подтекст на национална основа. И балтийските страни ще я последват. Може би, в това число опцията за наличие на войски на земята (Украйна - " СП " ) ", сподели още той.

Расмусен означи, че Киев може да се обърне непосредствено към Варшава за военна помощ и тя може да бъде предоставена отвън НАТО.

Да, това ще значи война, която мигновено ще се популяризира от територията на Украйна на целия европейски континент. Този вид очевидно се разисква в Брюксел и Вашингтон.

Затова - повече танкове за Водоснабдителна система на РФ от Нижни Тагил и Челябинск! Между другото, както отбелязва към този момент упоменатото списание Military Watch, доста евентуално е Омск скоро да се причисли изцяло към тях.

Защото заводът Омсктрансмаш, който дълго време се смяташе за „ заплашен “ заради липса на държавна отбранителна поръчка, в края на 2021 година изпрати първата партида осъвременени танкове Т-80БВМ с газотурбинни мотори ГТД-1000Т, основани на основата на авиационните разработки в завода на името на. " В.Я. Климов ".

Новото оръдие 2А46М-4, инсталирано на този танк с осъвременен механизъм за зареждане, е в положение да стреля със модерни бронебойни и подкалибрени снаряди " Олово-1 " и " Олово-2 " с огромно продължение на сърцевината.

Всеки подобен арсенал е в положение да пробие до 700 мм ризница и да удари в челото всеки танк западно произвеждане. Какво може да се смята за добра помощ за T-90M " Прорив ". Зад което в такава борба към момента ще стои ролята на първата бронебойна " цигулка ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР