Много убедени футболни фенове не останаха доволни от факта, че

...
Много убедени футболни фенове не останаха доволни от факта, че
Коментари Харесай

Жените на Мондиал 2022: Катар предлага най-сигурното Световно първенство

Много уверени футболни почитатели не останаха удовлетворени от обстоятелството, че Световното състезание по футбол ще се организира в Катар – страна, в която продажбата на алкохол е мощно лимитирана, а консервативната среда не предлага и доста разновидности за развлечение. Но за някои дами това беше с противоположен знак, защото Катар се стреми да предложи най-сигурната среда и обезпечено безвредно прекарване.

" Очаквах едно доста рисково място за дамите. Имах напълно разнообразни показа. Не съм мислила, че ще бъда в сигурност тук. От идването си тук не съм била застрашена или попаднала в някаква обстановка. Като пътуваща фенка мога да кажа, че се усещах сигурна от самото начало ", споделя англичанката Ели Молосън, представена от Ройтерс.

Молосън, която е и дипломат на акция за справяне със сексизма във футбола, наречена HerGameToo, сподели по какъв начин татко й е бил толкоз угрижен да не й се случи нещо неприятно, че я е придружил до Катар. И откакто се убедил в ограниченията за сигурност се оказало, че услугите му като компаньон не са нужни.

19-годишното момиче добавя, че неналичието на алкохол прави атмосферата на мачовете и към стадионите с по-малко проблеми, защото пияни хора на процедура няма. Но за нея ситуацията е безусловно на друго културно равнище.

" Мисля, че това в действителност се дължи на едно по-социално консервативно общество. Мисля, че алкохолът способства малко повече за враждебността, отключва неща като подвикване, свиркане след девойките, полов тормоз ", споделя още младата феминитска и добавя: " Обичам доста заниманията, обичам положителната атмосфера. Тук в действителност не се получава в такава степен, само че също по този начин е доста по-спокойно, доста по-приятелско за фамилията... Но няма по какъв начин да има същата атмосфера, каквато бихте имали в Англия. "

Аржентинката Ариана Голд, на 21 години, споделя пред Ройтерс, че също е била доста изнервена преди да пътува за Близкия Изток и не е знаела какво да чака.

" Наистина е доста добре за дамите. Много обичам футбола и когато бях вкъщи и се подготвях за пътуването, смятах Катар за зона единствено за мъже и може би дискомфортно за дамите място. Но не, аз съм доста спокойна и се усещам чудесно ", добавя Ариана.

Алкохолът е наличен в някои питейни заведения и хотели в Катар, само че това е нищо и явно има липса на тази консумация, която е нормална за най-големия футболен шампионат в света.

" Определено една добра конюнктура. Да, няма по какъв начин когато и да е във всеки един миг да си вземеш пиво, само че все още всички се държат рационално ", добавя друга англичанка Ема Смит. И 33-годишната гражданка на Шефилд изяснява, че се усеща изцяло спокойна в емирството. " Определено, несъмнено! Най-вече тъй като няма алкохол, пияни хора не се срещат и полицията, може и да не я виждате непрекъснато, само че дебне от всеки ъгъл ", удовлетворена е Ема.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР