Много трудни въпроси се очертават относно блокираното от пандемията присъствено

...
Много трудни въпроси се очертават относно блокираното от пандемията присъствено
Коментари Харесай

Не искаш да тестваш задължително детето си за коронавирус - как ще учи то?

Много сложни въпроси се обрисуват по отношение на блокираното от пандемията присъствено обучение в учебно заведение. Те са факт откакто служебният министър на образованието проф. Николай Денков изрично съобщи няколко пъти, че децата на тези родители, които не желаят да ги тестват за ковид регулярно, могат да останат да учат от у дома.

Как обаче ще става по този начин? Пред в. " Сега " няколко учебни шефове приказват за така наречен хибридно образование. С други думи – детето, което не е присъствено в учебно заведение, гледа онлайн урока. При този вид обаче то не може да взе участие интензивно – да задава въпроси да вземем за пример. А има и нормативен проблем – по разпоредба онлайн часовете за учениците сред I и IV клас са по-кратки: 20 минути. Как това ще се съблюдава при хибридното образование – наподобява идея пердута.
 Николай Денков: Аз не разбирам защо стачкуват родителите и учителите Николай Денков: Аз не разбирам защо стачкуват родителите и учителите
По мотив днешия митинг в София на родители и учители против тестването на учениците в учебно заведение, министърът на образованието и науката прочие..

Отделен е и въпросът какъв брой учебни заведения могат да си разрешат да слагат камери в класните стаи. Освен това, има терзания по отношение на думи на просветителния министър, че учителите може да образоват деца, останали у дома, откакто приключат с присъственото образование за деня.

Засега ясни инструкции какво ще се прави няма. Причината – още не е известно кой производител ще доставя безплатните проби за учениците, с цел да се върнат в учебно заведение. Очакваше това да стане ясно през вчерашния ден (2 ноември), само че съгласно източник на договарянията в здравното министерство се водят на високо равнище и в МОН към този момент има огромно изнервяне от обстановката.

Припомняме, че обществено се говореше най-малко учениците сред I и IV клас да се върнат присъствено най-рано от 8-10 ноември, само че публично към този момент никой удостоверява – а ситуацията с ковид продължава да е тежка и към този момент няма ни минимален знак за спад на инфектираните:!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР