Много странен обрат претърпяха консултациите между президента Румен Радев и

...
Много странен обрат претърпяха консултациите между президента Румен Радев и
Коментари Харесай

Радев и ГЕРБ се скараха за НАТО и военния бюджет

Много чудноват поврат претърпяха консултациите сред президента Румен Радев и представители на ГЕРБ-СДС за опциите да се сформира държавно управление. Вместо да се отдадат на политически диалог, двете страни се отдадоха на спор за позицията на България в НАТО и за разноските за рационализация на армията.

Повод за дрязгата даде коментар на депутата Даниел Митов, който влизаше в партийната делегация, посетила през днешния ден " Дондуков " 2. Наскоро ГЕРБ-СДС и Демократична България поотделно предложиха в Народното събрание да се помогне на Украйна с българско оръжие и при започване на днешния диалог президентът изиска от герберите да обяснят по какъв метод виждат това да се случи. Митов уточни, че би трябвало да се разиска в Народното събрание и с държавното управление - вероятно постоянно, да се направи по този начин, че България да даде остарялото си тежко въоръжение на Украйна и в подмяна да получи нова западна техника. И подметна, че страната ни е считана за слаб и обезсърчителен член на НАТО.

Това обиди Радев, който съобщи, че силата ни като участник в Алианса зависи от нашите военни качества. И многозначително добави, че България е закъсняла с 15 години за своята военна рационализация. Така индиректно хвърли виновността върху държавните управления на ГЕРБ, които са ръководи през множеството от тези години.

Митов не се остави и отвърна, че България е възприемана като слаба, тъй като посредством институциите си доста постоянно дава разнопосочни сигнали за отношението си към войната в Украйна. И подсети за изявленията на Радев, от които излиза, че помощта за Киев ще ни вкара в спора.

Това още повече ядоса президента, който изсъхнало съобщи, че при диалозите си със западни водачи, на никое място не е чувал упреци, че България е слаб член на НАТО. И уточни, че сътрудниците ни оценявали " тежкото завещание " в региона на защитата. Това още веднъж беше намек за работата на държавните управления на ГЕРБ, който накара Десислава Атанасова - лидерът на делегацията да се намеси. Тя стартира да изрежда в детайли какви обилни разноски за армията са създали кабинетите на Бойко Борисов.

 

Очаквайте детайлности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР