Много скоро в Украйна ще се отбелязват два Дни на

...
Много скоро в Украйна ще се отбелязват два Дни на
Коментари Харесай

Зеленски: Скоро ще празнуваме два пъти Ден на победата

Много скоро в Украйна ще се означават два Дни на успеха. А за някои няма да остане и един.

Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски във видео послание на страницата си във фейсбук.

" Това не е война на две армии. Това е война на два светогледа. Варварите, които започнаха тази война, обстрелват музея на Сковорода (украински мъдрец - бел. ред.) и имат вяра, че техните ракети могат да унищожат нашата философия. Тя ги нервира, тя е нещо непознато за тях, тя ги плаши.

По своята същина тя гласи, че ние сме свободни хора, които вървят по собствен път. Днес нашият път ни отреди да участваме във война и ние няма да дарим на никого и парче от нашата земя ", разгласи президентът.

Зеленски уточни, че " нашият зложелател " се е надявал Украйна да не означи Деня на успеха. Но съгласно президента подвигът на предците в места като Луганск, Донецк, Херсон, Мелитопол, Крим и Мариупол би трябвало да се помни. Той вдъхновявал и съпротивата против днешните окупатори.

" В Деня на успеха над нацизма ние се борим за нова победа. Пътят към нея е сложен, само че не се съмняваме, че ще спечелим. Какво е преимуществото ни пред врага? Ние сме чели с една книга повече от него - книга за историята на Украйна. Ние сме минали през разнообразни войни, само че всички те са имали един и същи край.

Куршуми и бомби бяха посяти по цялата ни територия, само че нито един зложелател не пусна корени. Вражески колесници и танкове минаха през полетата ни, само че те се оказаха безплодни. Вражески стрели и ракети летяха в небето ни, само че нито една от тях не съумя да го засенчи.

Не съществуват окови, които да държат свободния ни дух. Не съществува завоевател, който да ръководи над нашите земи. Рано или късно ние ще победим. Въпреки ордите, макар нацистите, макар смесицата от двете, против която сега се борим, ние ще спечелим, тъй като това е нашата земя. Защото някои се борят за бащата-цар, фюрера, партията и шефа, а ние се борим за родината ".

Зеленски акцентира, че както 8 милиона от предците му са били убити в името на модерна Украйна, по този начин и през днешния ден бранителите са подготвени да се жертват за бъдещите генерации.

" Само лунатик може да желае да повтори нови 2194 дни война. Само този, който повтаря ужасяващите закононарушения на Хитлеровия режим през днешния ден, следвайки нацистката философия. Той е жертван. Защото бе анатемосан от милиони предшественици, когато стартира да имитира техния палач.

И по тази причина той ще загуби всичко. Много скоро в Украйна ще се означават два Дни на успеха. А за някой няма да остане и един. Победихме тогава. Ще победим и в този момент! ", разгласи президентът и приключи. " Честита победа над нацизма! Слава на Украйна! "



---
Ето цялостната тирада на Зеленски:
На 24 август 2021 година цялата страна отпразнува 30 години от нашата самостоятелност. Нашите бойци, нашите бранители, нашето съоръжение се движиха по " Крешчатик " (глава улица в Киев - бел. ред.), нашата " Мрия " летеше в небето. Няма нищо по-опасно от озлобен зложелател, само че няма нищо по-отровно от привиден другар ". Това са думи на великия украински мъдрец Григорий Сковорода. На 24 февруари ние осъзнахме тази истина, когато привиден другар започва война против Украйна.

Това не е война на две армии. Това е война на два светогледа. Варварите, които започнаха тази война, обстрелват музея на Сковорода и имат вяра, че техните ракети могат да унищожат нашата философия. Тя ги нервира, тя е непознато за тях, тя ги плаши. По своята същина тя гласи, че ние сме свободни хора, които вървят по собствен път.

Днес нашият път ни отреди да участваме във война и ние няма да дарим на никого и парче от нашите земи. Днес честваме Ден на успеха над нацизма. И няма да дарим на никого и парченце от нашата история. Гордеем се с нашите предшественици, които дружно с други народи в антихитлеристката коалиция победиха нацизма. И няма да позволим на никого да анексира тази победа, да бъде присъединена.

Нашият зложелател мечтаеше, че ние ще откажем да отбележим 9 май и триумфа над нацизма. За да може думата " денацификация " да има късмет. Милиони украинци се бореха против нацизма и минаха през сложни и продължителни инциденти. Нацистите бяха прогонени от Луганск, Донецк, Херсон, Мелитопол и Бердянск. От Ялта, Семфиропол, Керч и целия Крим. Мариупол бе освободен от нацистите.

Те изхвърлиха нацистите от цяла Украйна, само че градовете, които загатнах, са изключително вдъхновяващи и през днешния ден. Дават ни религия, че ще прогоним окупаторите от нашите земи.

В Деня на успеха над нацизма ние се борим за нова победа. Пътят към нея е сложен, само че не се съмняваме, че ще спечелим. Какво е преимуществото ни пред врага? Ние сме чели с една книга повече от тях - книга за историята на Украйна. Ние сме минали през разнообразни войни, само че всички те са имали един и същи край. Куршуми и бомби бяха посяти по цялата ни територия, само че нито един зложелател не пусна корени.

Вражески колесници и танкове минаха през полетата ни, само че те се оказаха безплодни. Вражески стрели и ракети летяха в небето ни, само че нито една от тях не съумя да го засенчи. Не съществуват окови, които да завържат свободния ни дух. Не съществува завоевател, който може да ръководи над нашите земи. Рано или късно ние ще спечелим. Въпреки ордите, макар нацистите, макар смесицата, против която сега се борим, ние ще спечелим, тъй като това е нашата земя.

Защото някои се борят за бащата-цар, фюрера, партията и шефа, а ние се борим за родината. Никога не сме се били за други, постоянно за себе си, за своята независимост, за своята самостоятелност. Така че успеха на нашите предшественици да не е била безрезултатна. Те се бориха за нашата независимост и победиха. Ние се борим за свободата на нашите деца и по тази причина ще победим. Никога няма да забравим какво направиха нашите предшественици във Втората международна война. В която повече от 8 милиона украински починаха. И всеки пети украинец не се прибра вкъщи. Общо 50 милиона души почина в тази война.

Ние не споделяме " може да се повтори ". Защото единствено лунатик може да желае да повтори нови 2194 дни война. Само този, който повтаря ужасяващите закононарушения на Хитлеровия режим през днешния ден, следвайки нацистката философия. Той е жертван. Защото бе анатемосан от милиони предшественици, когато стартира да имитира техния палач. И по тази причина той ще загуби всичко. Много скоро в Украйна ще се означават два Дни на успеха. А за някои няма да остане и един.

Победихме тогава. Ще победим и в този момент! И " Крешчатик " още веднъж ще види парада на успеха. Честита победа над нацизма! Слава на Украйна!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР