Много ще е сложно да се състави правителство и след

...
Много ще е сложно да се състави правителство и след
Коментари Харесай

Политолог: Държавата няма да рухне дори да ни управляват най-лошите и малоумни правителства


Много ще е комплицирано да се сформира държавно управление и след изборите. Механизмът на мандатите включва отговорността на партиите да предложат най-малко държавно управление. Има ясни критерии дали една партия е направила изпитание или не. Всички партии са отговорни да няма държавно управление. Това съобщи политологът доцент Татяна Буруджиева в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Според политологът Антоний Тодоров е било ясно, че ще е доста мъчно да се сформира болшинство. „ Всички партии обаче даваха тип, че желаят да сформират държавно управление “, уточни той.

„ Много е елементарно да се съгласим, че партиите не желаят да ръководят. Истината е, че страната няма да рухне даже при най-лошите и малоумни държавни управления, най-малко още 20 години. Има запас и политическите сили би трябвало да го желаят, тъй като се постанова да ръководят по метод, който никой от тях не желае. Те би трябвало да седнат на една маса и да се схванат “, акцентира Буруджиева.

„ Има пречка, тъй като бе нужно да се направи компромис. ГЕРБ имат виновност, че не го направиха. Те не предложиха водача си. Вече даже не се приказва за смяната на Конституцията, препоръчана от ГЕРБ, а какво стана с митингите? “, пита се Тодоров.

„ Избирателите са споделили отношението си към партиите. Плурализмът ясно е споделил, че търпиш или не – гласоподавателите са решили с кой да седнеш на една маса, даже да не се понасяте. Коалициите в политиката не са, с цел да се обичате, а с цел да свършиш работа. Така беше и 1990 година. И тогава беше мъчно да се сформира държавно управление. Политиката разпределя запаси. Ако не можеш да ги разпределяш, не искаш да правиш държавно управление, сподели още доцент Буруджиева.

Според сътрудника ѝ предлагането за президентска република е било направено небрежно и неприятно.

Доц. Татяна Буруджиева направи прогноза за държавно управление за след изборите. Тя напомни, че главните партии са създали някаква поръчка, която води към концепцията, че ще се сформира държавно управление.

„ Надявам се партиите да се извърнат към жителите и да им обяснят какво желаят, с цел да има държавно управление, добави Антоний Тодоров.

 

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР