Много се разчита на края на предизборната кампания и обикновено

...
Много се разчита на края на предизборната кампания и обикновено
Коментари Харесай

Проф. Милена Стефанова: В седмицата преди изборите могат да се очакват всякакви изненади

Много се разчита на края на предизборната акция и нормално в последната седмица могат да се чакат всевъзможни изненади, сподели пред БНР проф. Милена Стефанова, политолог и учител в СУ " Св. Климент Охридски ", като посочи:

" Предизборната акция ще стане по-интензивна с доближаването на датата на изборите, тъй като се знае, че към 1/5 от хората, които отиват да гласоподават, вземат своето решение в последния миг. Хубавото време подкрепя акцията, тъй като претендентите са по паркове, градинки, по улици, площади и подлези. Хората би трябвало да бъдат подсещани, че 29 октомври наближава и е време да вземат своето решение, в случай че към този момент не са го взели. Твърдите ядра на партиите някак си са взели към този момент решение, въпреки че някои може и да са разочаровани ".

По думите на проф. Стефанова на национално ниво силите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са изравнени:

" ПП-ДБ евентуално са си дали сметка, че поради ръководството на страната ще би трябвало да понесат и негативи. Другото нещо е, че ГЕРБ съумя за 3 години да излезе от изолираност. Те имат по-богат политически опит и по-стабилни структури.... Важно е да знаем, че локални избори се печелят със структури по места. Където няма изявени водачи на партиите по места, доста мъчно се случват нещата ".

Проф. Милена Стефанова акцентира, че борбата за кметовете не е най-важната, значимо е по какъв начин ще се нареждат партиите и болшинствата в общинските препоръки.

" От тази позиция е значимо кой с кого ще се коалира. Защото органът на локалното самоуправление е Общинският съвет.... Този път ще имаме доста малко общини, в които ще има болшинства ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР