Много се радвам, че точно в събота преди Възкресение ще

...
Много се радвам, че точно в събота преди Възкресение ще
Коментари Харесай

В „bTV Репортерите“ на Велика събота и Великден: Разкази за вярата в доброто

„ Много се веселя, че тъкмо в събота преди Възкресение ще покажем тази история. Тя е доказателство по какъв начин животът може да победи гибелта и по какъв начин, когато човек е бил логичен и е правил положителни неща, които са потребни за обществото и са били продължени и след него “.

Това каза водещата на bTV Новините Виктория Готева, създател на кино лентата „ Мечтата на моя наследник “, който ще се излъчи в bTV Репортерите  на 15 април.

Снимка: bTV

„ Става въпрос за едно 24-годишно момче, което вечно остава на толкоз години. Александър Русев от град Русе е бил плувец, по-късно треньор по плуване. Имал е изключително отношение към деца със специфични потребности. Имал е фантазия да сътвори рехабилитационен център, в който децата да плуват безплатно и да им се оказва нужната помощ “, добави Готева.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

Баща му Илиян Русев в този момент се пробва да реализира фантазията на сина си, като е основал и фондация, с цел да събере нужните средства. Общината в Русе е дала обещание да обезпечи терен, на който да бъде издигнат рехабилитационният център.

Снимка: bTV

„ Ще разкажем три истории, преплетени във филм. Трима души по един или различен метод са решили да отдадат живота си, с цел да служат на Бог “, уточни репортерът Леда Цветкова, създател на кино лентата „ С религия в сърцето “, който ще се излъчи в bTV Репортерите на 16 април.

Снимка: bTV

Сестра Пелагия попада инцидентно в Кабиленския манастир „ Рождество на Пресвета Богородица “ и не си потегля повече от 29 години. Историята на девически манастир също е забавна, защото е издигнат на място, за което се счита, че има лековита вода.

Историята на двама младежи, израснали в обществени институции

Втората история е за един човек, живеещ на високи обороти. От рокер той зарязва всичко и животът го води в манастира в село Галиче. В неговото семейство никой не е бил набожен. Не е претърпявал катарзис, а влизайки в църквата усеща, че това е неговото място. Отец Галин и жителите на Галиче съумяват да възстановят храма.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

Третата история е на един млад отец Николай от София. Той постоянно е знаел, че това е неговият път. Разговорът с него е за Великден и равносметките, които би трябвало да си дадем.

Снимка: bTV

Гледайте двете издания на " bTV Репортерите " в събота и в неделя след централната емисия вести.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР